Polis vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı

Polis vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı

YOZGAT (AA) - Yerköy ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Müdürlüğü görevlileri, son günlerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına...

YOZGAT (AA) - Yerköy ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Müdürlüğü görevlileri, son günlerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına karşı broşür dağıtarak uyarıyor.

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Raci Mumcu, ilçede dağıttıkları broşürlerde, olası dolandırıcılık girişimine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak böyle bir durumla karşılaşmaları halinde hemen derhal polisi aramalarını istedi.

Suçluların yakalanması için vatandaşların da poli̇se yardımcı olmasını gerektiğini belirten Mumcu, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde artan telefon dolandırıcılığının önüne geçilebilmesi ve vatandaşların mağdur olmaması amacıyla Yerköy ilçe emniyet müdürlüğümüz tarafından, uyarıcı broşürler hazırlamış bulunmaktayız. Hazırlamış broşürlerde, 'Polis, asker, savcı, hakim unvanlarını kullanarak para talep edenlere, telefonunuz yada kredi kartınız kopyalandı terör örgütleri tarafından kullanılmaktadır diyerek sizi PTT, banka ve ATM'lere para yatırmanızı altın gibi zihniyet eşyalarınızı terör örgütlerini yakalamak için isteyenlere, ödül kazandınız gibi mesajı göndererek ödülü almanız için kontör veya para isteyenlere, sigorta şirketinden arıyoruz, sigorta borcunuz var diyenlere itibar etmeyiniz. Böyle durumlarda 155 polis imdat hattınız arayınız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :