Polis oyunuyla market soymaya kalktılar

Polis oyunuyla market soymaya kalktılar

Konya’da, bir markete gelen iki şüpheliden biri market çalışanlarına sahte polis rozeti gösterip "Ben polisim, şu önden giren kişiyi takip ediyorum" diye kandırmak isteyip çalışanları oyalarken diğer şüpheli marketin kasasından para çalmak istedi.

Olay, akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Sakarya mahallesinde bir markette meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu bağımlısı Faruk H. (32) ile Ali Kemal Ç. (19) bir markete geldi. Faruk H., kasada bulunan görevliye polis olduğunu ve markete kendisinin önünden giren kişiyi takip ettiğini söyleyip sahte polis rozeti gösterdi. Faruk H. market görevlilerini oyalarken diğer şüpheli Ali Kemal Ç. de çalışanların bir anlık dalgınlığından yararlanarak kasada bulunan bir miktar parayı aldı. Market çalışanlarının kovalaması sonucu paraları atıp kaçan Ali Kemal Ç. olaydan kısa bir süre sonra merkez Karatay ilçesi Araplar Caddesinde polisler tarafından yakalandı. Diğer şüpheli Faruk H. ise kaçmayı başardı. Olay Yeri İnceleme ve Gasp Büro Amirliği ekipleri market ve çevresinde yaptığı incelemelerde plakasız bir motosiklet ile bir pompalı tüfek buldu. Polisin kaçan diğer şüpheli Faruk H'yi yakalamak için çalışması sürerken, ifadesi tamamlanan Ali Kemal Ç. "silahlı yağma", "unvan gaspı" ve "hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

OTOPARK BEKÇİSİNİ BAĞLAYIP 40 BİN LİRA GASP ETMİŞLER

Öte yandan, polis yalanıyla market hırsızlığı yapmak isteyen iki şüphelinin yaklaşık 3 hafta önce bir gasp olayına karıştıkları ortaya çıktı. Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Zindankale Katlı Otoparkına kar maskeleri takarak ve birinin elinde pompalı tüfekle gelen Faruk H. ve Ali Kemal Ç'nin kulübedeki bekçi Y.Y (51)'nin ellerini plastik kelepçeyle bağladıktan sonra kasada bulunan 40 bin lirayı alarak kaçtıkları öğrenildi. Faruk H'nin daha önce aynı otoparkta çalıştığı belirtildi.