Polis "film ekibi" gibi çalışıyor

Polis "film ekibi" gibi çalışıyor

Eskişehir'de, suç ve suçlularla etkin mücadele için çalışmalarını yoğunlaştıran Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 10 kısa film hazırladı- Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Cellat:- "Görsel anlamda y

ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, suç ve suçlularla mücadele kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için 10 kısa film hazırladı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, polis-vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi ve daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Suçun basit önlemlerle oluşmadan önlenebileceğini billboard, kısa film, afiş ve el ilanı gibi materyallerle anlatan ekipler, internetteki çalışmalarıyla binlerce kişiye ulaştı.

Şube Müdürü Emine Cellat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 36 kişilik ekiple çalıştıklarını ve adli birimlere yardımcı olmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Vatandaşlarla birebir görüşülerek gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını belirten Cellat, şöyle konuştu:

"Suç oluşmadan önlenmesi için toplum destekli polislik olarak bazı çalışmalarda bulunuyoruz. Bunlardan biri de kısa filmler. Görsel anlamda yapılan şeylerin insanların bilincinde daha kalıcı olduğunun farkındayız. Kısa film, konu başlıklarıyla yayınlandığı zaman daha çok akılda kalıyor. Kısa filmlerden 7'si, 'Boğulma', 'Yetersiz Tedbir', 'Gözlerinizi Kapamayın', 'Toplu Para Bulundurma', 'Güvenlik Kamerası', 'Komşudaki Hırsız', 'Kilitlenmeyen Kapı' başlıklarıyla sosyal medya ve yerel televizyonlarda yayınlandı. Filmleri emniyet mensubu arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla çekti ve filmlerde rol aldı. Vatandaşlardan çok iyi geri bildirimler alıyoruz. "

- "Bilinç düzeyinde artış var"

Cellat, suçu önlemek için hazırladıkları afişleri Eskişehir'deki kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle vatandaşlara aktardıklarını dile getirdi.

Halkın bilinç düzeyinde artış olduğuna değinen Cellat, "Artık 'suçtan zarar gören' sıfatıyla değil, 'ihbarcı' sıfatıyla polise başvurularda ciddi artışlar söz konusu. Vatandaşlarımızın bir suçla karşılaştıklarında ya da bir tehlike sezdiklerinde 155'i arayıp bilgi vermeleri yeterlidir" ifadesini kullandı.

Emine Cellat, telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı da önemli çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Kentteki 102 banka şubesinde çalışan güvenlik ve vezne görevlilerine bu konuda iki ay eğitim verildiğini aktaran Cellat, "Bu sayede dolandırıcılık olaylarında da ciddi düşüş görüyoruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı