Polis aracına bombalı saldırı: 10'u polis 16 yaralı

Polis aracına bombalı saldırı: 10'u polis 16 yaralı

Mardin’de polise ait zırhlı servis aracının geçişi sırasında PKK’li teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucunda 10 polis ve 6 sivil vatandaş yaralandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi İpekyolu Caddesi'nde bulunan Dedeman Kavşağı'nda saat 21:00 sıralarında polise ait servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 10 polis memuru ve olay yerinden geçen 6 vatandaş yaralandı. Saldırıda yaralanan 16 kişi bölgeye sevk edilen ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi ve ilçede bulunan özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın etkisi ile saldırının gerçekleştiği yere yakın ev ve işyerlerinde hasar meydana geldi.

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, yaralı 3 polis memurunun ve biri ağır olmak üzere 4 vatandaşın tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Emniyet güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’li teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

YARALI POLİSLERİN VE VATANDAŞLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda polis memurları Emre Gezer, Emrah Yıldırım, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Arı, Bayram Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı, Hasan Yıldız, Yasir Aşan, Eyüp Ete, Sonay Erer ile Ömer Hacıali, Ahmet Hacıali, Hamit Demircan, Mehmet Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve İlayda Özcan isimli siviller yaralandı.