Polis adaylarının mezuniyet töreni

Polis adaylarının mezuniyet töreni

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 454 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.PMYO stadında düzenlenen törende konuşan...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 454 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

PMYO stadında düzenlenen törende konuşan dönem birincisi Kemal Baysal, 10 çocuklu çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, hayatının her anını kendisini ve kardeşlerini yetiştirebilmek için toprakla mücadele vermiş bir çiftçi babanın ve attığı her adımımda emeği olmuş her zaman kendisini düşünüp desteleyen bir annenin evladı olduğunu söyledi.

PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar da polis adaylarına seslenerek, şöyle konuştu:

- Polislik fedakarlıktır

"Çok şerefli bir mesleğin, binlerce şehit vermiş bir teşkilatın yeni neferleri olarak üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olduğunuza eminim. Polislik her şeyden önce fedakarlık gerektiren bir meslektir. Meslekten de öte devlete, millete ve bayrağa adanmışlıktır. Devletine, bayrağına sevgi beslemeyen ve onlar için fedakarlık yapamayacak kişilerin polis olması düşünülemez. Onu zorbalardan, zalimlerden ayıran en temel husus ise zorlayıcı güç ve yetkisini kanunlardan almasıdır.

Polisin tüm vatandaşları hukuk içerisinde kalmaya ikna edebilmesi için öncelikle kendisinin hukuka ve hukuk devletine inanması gerekir. Bu sorumluluğunuzu da asla aklınızdan çıkarmayın. Polis devletin sokaktaki yüzü ve aynasıdır. Bu yönüyle de toplumun her kesimine karşı eşit mesafede olması gerekir."

- Keplerini havaya attılar

Konuşmanın ardından okulun dönem birincisi Baysal, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Şükrü Göktaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, polislerin yemin etmesi ve mezuniyet keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :