Polietilen tereftalat ithalatına tarife kontenjanı

Polietilen tereftalat ithalatına tarife kontenjanı

Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle dağıtılacak. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 200 tonu geçemeyecek

ANKARA (AA) - Meşrubat, yiyecek ve içecek kapları ile sentetik fiber gibi alanlarda kullanılan termoplastik malzeme polietilen tereftalat (PET) ithalatında açılan 6 bin 995 tonluk tarife kontenjanı "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle dağıtılacak. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 200 tonu geçemeyecek.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Kota Ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği" Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, daha önce toplam 6 bin 995 ton olarak hesaplanan ve her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde 2 bin 332 tonu geçemeyecek polietilen tereftalat tarife kontenjanında başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esasları belirlendi.

Tarife kontenjanı taleplerine ilişkin başvurular, Ekonomi Bakanlığı internet sitesinde yer alan "e-imza uygulamaları" altındaki ithalat işlemleri kısmından elektronik imza ile yapılacak. Bir başvuruda ancak bir ithal lisansı talep edilebilecek.

Yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkili olacak.

Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle dağıtılacak. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 200 tonu geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.

Tebliğ 8 Kasım 2017'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :