Polat, “Mevlâna, Şems ve Konya”yı anlattı

Polat, “Mevlâna, Şems ve Konya”yı anlattı

Koyunoğlu müzesi “Tarihî Konya Evi”nde, “Aşk Güneşe Benzer”in yazarı Fatma Şeref Polat, “Mevlâna, Şems ve Konya” konulu konferansını verdi.

Cumartesi günleri düzenlenen, halka açık, “Koyunoğlu Kültür-Sanat İkindi Sohbetleri” çerçevesinde verilen konferansa çok sayıda bilim, sanat, kültür, basın adamları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Müzesi ile Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Mevlâna, Şems ve Konya” konferansının konuşmacısı hukukçu yazar Fatma Şeref Polat özetle şunları söyledi; “Mevlâna ve Şems Konya’nın, Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da her daim ihtiyaç duyduğu gönül rehberleri. Araştırmacılar, bilim adamları yanında şairler de yazarlar da güzel sanatların her dalında uğraş veren sanatçılar da Mevlâna’nın fikir ve sanat iklimini halka sunan eserler vermeli. Mevlâna inanmış, inancına sımsıkı sarılmış bir mürşid ama aynı zamanda da Müslüman Şarkın en büyük şairlerinden biri… Karaman’dan 787 yıl önce 3 Mayıs günü, Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad’ın daveti üzerine babası Bahaeddin Veled ile Konya’ya gelen Mevlâna Celâleddin’in fikirleri insanca yaşamak bâbında rehberlik etmeye devam ediyor.”

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Dernek Başkanı Seyit Küçükbezirci, hukukçu yazar Fatma Şeref Polat’a, üstünde “Mevlâna’nın Konya’ya Gelişinin 787 yıl dönümünü anmak için düzenlenen Mevlâna, Şems ve Konya konulu konferansınız ile Koyunoğlu İkindi Sohbetleri’ne zenginlik sağladığınız için derneğimiz şükranlarını sunar” yazılı hatıra plaketini sundu. Koyunoğlu Müze Müdürü Hasan Yaşar, Koyunoğlu bahçesinden derlenmiş laleler ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan armağan kitapları takdim edip, yazar Fatma Şeref Polat’a teşekkür etti.

“Mevlâna, Şems ve Konya” konferansında dinleyicilere, Mevlâna’nın ve Şems’in sevdiği gül lokumu, nar şerbeti, siyah kuru üzüm ve fındık karışımı çetnevir ikram edildi.