Polat Enerji yatırım için düzenlemeleri bekliyor

Polat Enerji yatırım için düzenlemeleri bekliyor

Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Polat:- "Şu anda yeni düzenlemelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Hızlı bir şekilde bitilirse biz de hızlı bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - MURAT TEMİZER - Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yenilenebilir enerji alanındaki yeni düzenlemeleri tamamlamasının ardından daha önce açıkladıkları bir milyar dolarlık yatırım planını uygulamaya sokacaklarını belirtti.

Polat, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde yenilenebilir enerji alanındaki yatırım planlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Enerji Bakanlığı'nın kapasite artışlarıyla ilgili yapacağı yeni düzenlemeyi beklediklerini belirten Polat, "Şu anda yeni düzenlemelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Hızlı bir şekilde bitirilirse, biz de hızlı bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yenilenebilir enerji, özellikle rüzgar enerjisi özelinde yatırımlarımız olacak." dedi.

Polat, Türkiye'nin rüzgarda kurulu gücün 5 bin 550 megavat olduğunu kaydederek, "Polat Enerji'nin bitmiş yatırım yani üretime geçen yatırımı 650 megavat düzeyinde. Bu da yüzde 15'e yakın bir oran. Türkiye'de sektörün lideriyiz." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın enerji finansmanı konusunda eğitim almış olmasının kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Polat, "Enerji bakanımız yenilenebilir enerji konusuna tutkun. İnşallah alacağı kararlarla sektörün önünü açar ve biz de yatırımlarımıza devam ederiz." diye konuştu.

Polat, Soma'da inşa ettikleri Türkiye'nin en büyük rüzgar santralinin kapasitesini de 240 megavattan 610 megavata çıkaracaklarını vurgulayarak, bu santralin Avrupa'nın en büyük rüzgar santrali olacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :