Poçanoğlu, Birlik’te konuştu

Poçanoğlu, Birlik’te konuştu

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin Çay Sohbetlerinde Diyanet Teşkilatı’nın faaliyetlerini anlatan İl Müftüsü Poçanoğlu, Türkiye’de açılacak İslam Üniversitesi ile gönül coğrafyamız olarak nitelendirdiği onlarca ülkede alimler yetişeceğini söyledi

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin Ramazan boyunca teravih sonrası yaptığı Çay Sohbetlerine konuk olan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Ben inanıyorum ki, Türkiye’de yakın bir zamanda İslam Üniversitesi açılacak ve nice alimler yetişecektir” dedi. “Diyanet Teşkilatı ve Faaliyetleri”nin konuşulduğu sohbet programında 3 Mart 1924 tarihinde din işlerinin işleyişi ve yönetiminin sadece Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğini hatırlatan Poçanoğlu, “Türkiye zor dönemlerden geçti. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı hemen hemen her alanda faaliyetler yürütmekte ve kurum ve kuruluşlar ile sürekli dirsek teması halinde faaliyet yapmaktadır. Özellikle yapılan faaliyetler ve irşad çalışmalarında temel hedef ve ana gaye helal ile yasaların çakışmadığı, bunların birbirine zıt olmayacak şekilde yürütülmesi gayreti içerisindeyiz. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan vesilesiyle bugün her ülkeden öğrenciyi kendi ülkemizde okutuyoruz. Ben İnanıyorum ki, Türkiye'de yavaş yavaş İslam Üniversitesi açılacak ve böyle devam ederse gönül coğrafyamız olan her ülkede üniversiteler  açıp nice alimler yetiştirdiğimiz gibi bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu bir kaç yıllık iş değil zaman alacaktır” diye konuştu. 28 Şubat döneminde hakkı anlattıkları için din adamlarına 'irticacı' damgası vurulmak istendiğini, kendisine de bu konuda bir dolap dolusu tebligat geldiğini kaydeden Poçanoğlu, Türkiye'de değişmesi zor olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birçok engeli aşarak bu noktaya geldiğini ve bulundukları her yerde savaş, kavga, kargaşa çıkarmadan, cepheleşmeden İslam'ı anlatma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Cezaevlerinde yaptıkları hizmetler ile Alo Fetva, zararlı madde alışkanlıkları, manevi rehberlik hizmetleri hakkında da bilgi veren Poçanoğlu, cezaevlerinden artık hafızlar yetiştiğini sözlerine ekledi.