Plaj Futbolu Milli Takımı hazırlık kampı

Plaj Futbolu Milli Takımı hazırlık kampı

Plaj Futbolu Milli Takımı Teknik Direktörü Müftüoğlu:

ANTALYA (AA) - Plaj Futbolu Milli Takımı, hazırlık kampını Alanya'da sürdürüyor.

Milli takım, Alanya kampındaki antrenmanını, teknik direktör Adil Müftüoğlu gözetiminde Galip Dere Plajı'nda yapıyor. Yaklaşık iki saat süren idman, ısınma hareketleri ve top kontrolüyle başladı, çift kale maçla sona erdi.

Teknik direktör Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılı Türkiye Plaj Futbolu Süper Ligi sonrası milli takımın oyuncu havuzunu genişletmek ve yeni oyuncular kazanmak için ligde belirledikleri oyuncuları kampa çağırdıklarını söyledi.

Hazırlık kampının ilk üç gününde teknik antrenman yaptırdıklarını anlatan Müftüoğlu, "Bu işi yapabilme yeteneği ve yatkınlığı olan oyuncuları inşallah önümüzdeki yıl yapılacak turnuvalarda milli takımda kullanacağız" dedi.

Bu yıl genç oyunculara ağırlık verdiklerini kaydeden Müftüoğlu, Alanya kampına 16 oyuncunun katıldığını bildirdi. Plaj futbolcusunun kısa sürede yetişmediğinin altını çizen Müftüoğlu, şöyle konuştu:

"Plaj futbolu, aksiyonu ve ikili mücadelenin sürekli olduğu hareketli bir oyun. Normal futboldan farklı. Kurallar aynı değil. Bu kampa aldığımız genç oyunculara bunu öğretmemiz gerekiyor. Bunu da süper finallerde belirlediğimiz yetenekli oyuncuları kampa alarak gerçekleştiriyoruz. Böylece oyuncu havuzumuzu da genişletiyoruz."

Hazırlık kampı yarın sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı