PKK'ya silah bırakma çağrısı

PKK'ya silah bırakma çağrısı

ATO Başkanı Menevşe: "Muhakkak Türkiye için olumlu olacak. Türkiye'nin gelişmesi ve zenginleşmesi için bölgenin şu ana kadarki olumsuz tablosu artıya dönüşürse müthiş bir ivme kazanacaktır"

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Muhakkak Türkiye için olumlu olacak. Türkiye'nin gelişmesi ve zenginleşmesi için bölgenin şu ana kadarki olumsuz tablosu artıya dönüşürse müthiş bir ivme kazanacaktır" dedi.

Menevşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede uzun yıllardır kullanılmayan bir potansiyel olduğunu, bu potansiyelin yatırımcılar için bir fırsata dönüştürülebileceğini kaydetti.

Bölgenin Irak ve Suriye sınırına yakın olunmasının da yatırımcılar için artı bir avantaj olduğunu ifade eden Menevşe, şunları söyledi:

"Ülkenin ticari hayatının canlanması, oradaki istihdamın gelişmesi yönüyle bölgede müthiş bir gelişme olacağını, dolayısıyla iş aleminin de bu huzur ve güven ortamı sağlandıktan sonra oraya çok sıcak bakacağını düşünüyorum. Yatırımcılar orta ve uzun vadede buraya sıcak bakacak, buradaki kullanılmayan potansiyeli canlandıracaklardır. Muhakkak Türkiye için olumlu olacak. Türkiye'nin gelişmesi ve zenginleşmesi için bölgenin şu ana kadarki olumsuz tablosu artıya dönüşürse müthiş bir ivme kazanacaktır."

- UTK Başkanı Kaçmaz 

Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz da PKK'ya silah bırakma çağrısını olumlu bulduklarını kaydetti.

Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin Türkiye'deki en önemli meselelerden biri olduğunu belirtti.

Süreçle ilgili gelişmelerin ülkede umutla karşılandığını ve bu durumun ekonomiye de olumlu yansıyacağını ifade eden Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Ülkemizin en önemli meselesinin çözümünde bir neticeye varılarak yapılan silah bırakma çağrısı, tüm Türkiye'de umutla karşılanmış, bu gelişme ülkemiz ekonomisinin büyümesine ve siyasi istikrarın devamıyla birlikte ileri ülkeler arasında yer almamız yolunda hızla ilerlememize vesile olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı