PKK'ya silah bırakma çağrısı

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Muş Şehit Aileleri ve Malüller Derneği Başkanı Sinecem: "Bir daha kanların akmaması için silah bırakılmasını isteriz"

MUŞ (AA) - Muş Şehit Aileleri Derneği Başkanı Felemez Sinecem, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Görüşmenin çözüm sürecinin sonuca kavuşmasına katkı sunacağını belirten Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah bırakma sürecini başlatırken şehit ailelerinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi.

"Dış güçlerin bölgede bizim üzerimizden yaptıkları oyunu kaldırmak için devletimizin uygun gördüğü şekilde bölgedeki rahatlık için silah bırakılmasını isteriz" diyen Sinecem, silah bırakma çağrısına destek verdiklerini belirtti.

Sinecem, şunları kaydetti:

"Ama şehit ailelerini de incitmeden, şehit ailelerine yapılan destekler konu içinde düşünülerek yapılmalı. Şehit ailelerinin dağdan gelen kişilerle aynı yerde durmaları çok önemli bir şey. Şehit aileleri rencide edilerek değil de bunlar düşünülerek, önce vatan ve toprak düşünülerek yapılmalı. Tüm bunlar için biz de bir daha kanların akmaması için silah bırakılmasını isteriz. Vatan var oldukça şehit olacak ama dış güçlerin oyunlarıyla değil kendi topraklarımızı, bayrağımızı korumakla yapmamız lazım bunları. Türkiye'deki düzenin oturulmasını, kardeşçe yaşanmasını hepimiz istiyoruz. Şehit ailelerinin bir onuru var. Kanın durmasını, dış güçlerin oyununun bozulmasını istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı