PKK'ya silah bırakma çağrısı

PKK'ya silah bırakma çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

KOCAELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "2 yıldır çatışmazlık süreci artık çok önemli bir noktaya geldi.  Bundan sonraki nokta, bu çatışmazlık süreci içinde birtakım olaylarla engellenmeye çalışılan silahlı unsurların dışarıya çıkarılması, çatışmazlık sürecine resmi boyut kazandırılması açısından çok önemli" dedi.

İzmit ilçesindeki restoranda gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığının temayül yoklamasına katılan Nebati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 2005'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da ortaya koyduğu Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin son 2 yılda çözüm sürecine dönüştürüldüğünü söyledi.

Çözüm sürecinin sadece parti, hükümet projesi olmaktan çıkarak, geçen yılki yasal değişikliklerle devlet politikası haline dönüştürüldüğünü anımsatan Nebati, "Şu anda devlet, hükümet oluşturulmuş komisyonlarla, unsurlarıyla bu görüşmeleri yapıyor. 2 yıl süren çalışma sürecinde Güneydoğu'da vatandaşlarımız başta olmak üzere, Türkiye'de barış ve huzur ortamının sağlandığını hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu noktaya gelinmesinde hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın göstermiş olduğu dik duruş ve kararlılığa dikkati çeken Nebati, "Aynı zamanda kendisinden sonra gelen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bu politikaları sıkı şekilde devam ettirmesi, hükümetimizin, devletin kararlılığı, bu işin çözümü noktasında çok önemli adımlar atmış oldu" ifadesini kullandı.

- "Hükümetin, HDP, İmralı ve Kandil'in atacağı adımlar önemli"

Nebati, çözüm sürecinin başarıya ulaştırılmasıyla ülkenin önündeki pranganın da atılmış olacağını ifade ederek, Türkiye'nin 12 yıldır sağladığı muhteşem gelişimin süreceğini, 2023 hedefinin çok daha hızlı yakalanacağını belirtti.

"Bundan sonraki nokta, bu çatışmazlık süreci içinde birtakım olaylarla engellenmeye çalışılan silahlı unsurların dışarıya çıkarılması, çatışmazlık sürecine resmi boyut kazandırılması açısından çok önemli" diyen Nebati, "Seçimlere giderken bu nokta inşallah aşılmış olacak çünkü işin en önemli noktası bundan sonraki aşama. Büyük, çok önemli ve zor olan kısmı geride kaldı ama bundan sonraki kısım artık insanların alışmış olduğu bu önemli havayı devam ettirme konusundaki kararlılığına ilişkin, hükümetin ve aynı zamanda HDP, İmralı ve Kandil'in vereceği mesajlar ve atılacak adımlardaki kararlılığın birlikte yürümesi, senkronize gitmesi lazım. Bunlar devam edecek, öyle gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı