PKK'nın asıl amacı deşifre oldu: ''Pirsus Kantonu''

PKK'nın asıl amacı deşifre oldu: ''Pirsus Kantonu''

Kobani süreciyle birlikte PKK’nın, ''Pirsus Kantonu'' projesini adım adım hayata geçirmek için yoğun faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Suriye ve Irak sınırındaki Kürt kantonlarının benzerini Türkiye'de de kurmayı planlayan PKK, Paralel Yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Suruç'ta (Pirsus Kantonu) kirli bir oyun tezgahladı.

Emniyet Müdürlüğü üst düzey yetkilisinin verdiği bilgiye göre; Kobani'ye yapılan ilk saldırıyla birlikte PKK'nın, ''Pirsus Kantonu'' adını verdiği Suruç'ta hain bir planı devreye sokmaya hazırlandığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına da yansıyan bilgiye göre PKK, Paralel Yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliğine giderek adeta katliama hazırlık yaptı.

SURUÇ'TA KATLİAM YAPILACAKTI

PKK, Kobani'de daha rahat hareket edebilmek için Suruç'ta (Kürtçe ismi Pirsus) halk ayaklanması provası yapacaktı. Buna göre; Suruç'un girişinde bulunan 11 Nisan kasabasındaki yol barikatlarla kapatılarak, ilçe ateşe verilecekti. Suruç'a yardım gönderilmesi engellenecekti. Örgütün uzantıları polisle çatışmaya girecek, birkaç saat içinde katliam yapılacaktı. Polis ve asker aileleri öncelikli hedefti. Kanlı plan deşifre olunca yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Kirli ''Pirsus Kantonu'' tezgahı bozuldu.

TÜRKİYE'NİN İMAJINA SALDIRDILAR

Türkiye, Kobani'den gelen 200 bin Kürt'e kapılarını açtı. Örgüt, DAEŞ'in Kobani kuşatması sırasında hükümetin, Kobani halkına yardım ettiği imajını yıkmak için Suruç'u karıştırmak istedi. Devletin, Kobani'den gelen çocuklara verdiği sütler için "T.C.'nin sütleri, sizi zehirlemek istiyorlar, içmeyin' propagandası yapıldı. Örgüt, Paralel Yapı'nın da yardımıyla 'hükümet, DAEŞ'e yardım ediyor' algısının devamı için çabaladı.

PARALEL YAPI DEVREDE

Kobani sürecinde Şanlıurfa istihbaratında zafiyet tespit edildi. Paralel'e yakın olduğu iddia edilen İl Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı, 'gelen istihbaratı, üstlerine bildirmemek' suçlamasıyla soruşturma geçirdi ve ihraç edildi. Tahkikat dosyasına giren 70 olayın önceden önlenebileceği belirlendi.

Plaka Tanıma Sistemi'nin de, paralel tarafından devre dışı bırakıldığı anlaşıldı. Soruşturma sonunda paralel polislerin abiden talimat aldığı belirlendi. 6 polis görevinden ihraç edildi. Bölgede cephanelik ele geçirildi. Kanada istihbaratıyla irtibatı olan bir ajan yakalandı.

HDP'NİN PİRSUS MESAİSİ

* 6/8 Ekim'de Suruç'ta (Kürtçe ismi Pirsus) Kobani bahanesiyle halk ayaklanması prova edildi.

* HDP öncülüğünde STK'ların ilgisi Suruç'a çekildi. HDP'li bazı yöneticiler özel mesai yaptı.

* Suruç'un tek girişi olan 11 Nisan Kasabası ateşe verilerek, polis ve askere yönelik katliam planlandı.

* Kobanili çocuklara dağıtılan sütler için "Zehirlemek istiyorlar, içmeyin" propagandası yürütüldü.

* Uluslararası kamuoyunda "Hükümet DAEŞ'e yardım yapıyor" kampanyasının fitili ateşlendi.

PARALEL ÇETE DEVREDE

* Paralel'e yakın İl Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı, 'bilgi gizlemekten' meslekten men edildi.

* Adı geçen personelin 60-70 olayla ilgili istihbaratı sümenaltı ettiği tespit edildi.

* Plaka Tanıma Sistemini devre dışı bırakan Paralel polislerin HDP için oy topladığı belirlendi.

YABANCI İSTİHBARAT PARMAĞI

* Aynı dönemde yurt dışından gelen yabancı savaşçıları Suriye'ye geçirdiği iddiasıyla Suriye uyruklu bir kişi yakalandı. Bu kişinin Kanada istihbaratı adına çalıştığı belgelendi.

CESUR MÜDÜR HEDEFTE

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, tezgahlanan oyunu boşa çıkarıldığı için hedef seçildi. Emniyet Müdürü'ne iftira atılarak, her operasyondan sonra izne çıktığı yazıldı ve "terör tetikte, müdür izinde" haberleri yapıldı.

STAR