PKK’lılar ekmek  teknesini yaktı

PKK’lılar ekmek teknesini yaktı

Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensubu bir grubun, 13 aracı ateşe verdiği olayda Tırı yakılan Konyalı Mustafa Ölmez, Memleket’e konuştu.

25 kişilik elleri silahlı bir grup tarafından durdurulduklarını ifade eden 30 yıllık uzun yol şoförü Mustafa Ölmez, “Biz Apo’nun gençlik kollarıyız, Suruç’ta şehit edilen 30 yoldaşımızın intikamı için araçlarını yakacağız dediler ve yaktılar” şeklinde konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Teröristler, asker ve polise yönelik saldırılarının yanı sıra eşkıyalık yapmaya da devam ediyor. Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensubu bir grubun, 13 aracı ateşe verdiği olayda, Konya’da bir firmanın ürünlerini doğuya taşıyan 30 yıllık uzun yol şoförü Mustafa Ölmez’in de bulunduğu öğrenildi. Yaşadıklarını Memleket gazetesine anlatan Ölmez, “Yaşanan olaylar esnasında ortalık mahşer yeri gibiydi” dedi.

25-30 KİŞİ YOLU KESTİ

Evinin kapılarını Memleket gazetesine açan Mustafa Ölmez, Konya’da bir firmanın ürünlerini doğu bölgesine taşıdığını ifade ederek, “Saat akşama doğru 5 gibiydi. Kağızman’ı geçtikten sonra Dere yoluna girdik. Arkamda da Kayseri plaka bir tır vardı. Akşam karanlığına kalmadan bir an önce işlerimizi halletmenin telaşındaydık. Tam viraj dönüşünde yüzleri poşulu ve elleri silahlı bir PKK grubunun yolu kapattığını gördüm.  25-30 kişi civarındaydılar. Her birinde 2 tane uzun namlulu silahlar vardı. Geri dönmek imkansızdı. Bizi durdurdular. Araçtan iner inmez cep telefonlarımızı ve cüzdanlarımızı aldılar. Sonra bizi dere kenarına indirdiler. Yaklaşık 2 saat kadar orada bekledik. Durdurdukları araç şoförlerini dere kenarına getiriyorlardı” diye konuştu.

‘APONUN GENÇLİK KOLLARIYIZ’ DEDİLER

Kendilerini Apo’nun gençlik kollarıyız diye tanıtan grubun aynı zamanda eşkıyalık yaptığı ve durdurdukları araç şoförlerinin üzerinden paralarını, cüzdanlarını ve cep telefonlarını aldıklarını ifade eden Ölmez, “Teröristlerden birisi geldi ve “Biz Apo’nun gençlik kollarıyız” dedi. Türk ve Kürt ayrımı yapacaklarını söylediler. Türkler kim diye sorunca ben kalktım, ardımdan diğer şoför arkadaşlarda türküm diyerek diğer tarafa geçmeye başladılar. Sonra tekrar bizi aynı yere aldılar, ayırmaktan vazgeçtiler. ‘Size zarar vermeyeceğiz ama araçlarınızı yakacağız’ dediler. Suruç’ta şehit edilen 30 yoldaşımıza karşılık bu olayı gerçekleştirdiklerini söylediler. Sonra minibüse binerek olay yerinden ayrıldılar. 8 tır, bir LPG tankeri, 2 pikap ve 2 otomobil aynı anda orada yandı. Jandarma ise olaydan saatler sonra olay yerine geldi. Bizim isyanımız bu konuda oldu. Bölge mahşer yeri gibi oldu. Bu araç bizim ekmek teknemizdi. Ekmek teknemizi yaktılar. Devletimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sami Gediz/Memleket

tir-2.jpg,

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

tir-1.jpg