PKK'lılar 5 çocuğu yetim bıraktı

PKK'lılar 5 çocuğu yetim bıraktı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, asker ziyaretine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında hayatını kaybeden 39 yaşındaki Kerem Türkdoğan'dan geriye acılı bir eş ve 5 yetim kaldı- Baba Selahattin Türkdoğan: - "Oğlum şehit düştü. Allah'a şükür ediyor ve guru

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ/RECEP ÇELİK - Şırnak'ın Uludere ilçesinde asker ziyaretine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren 39 yaşındaki Kerem Türkdoğan, geride acılı bir eş ve 5 yetim bıraktı.

Şehidin babası Selahattin Türkdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Kerem Türkdoğan'ın babası olmaktan bir kez daha gurur duyduğunu söyledi.

Oğlu Kerem'in askerdeki kayınbiraderini ziyaretine giderken PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Türkdoğan, çok sevdikleri oğlunu kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirdi.

"Allah'a çok şükür, hamdolsun, devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şehidimle gururluyum. Oğlum şehit düştü. Allah’a şükür ediyor ve gurur duyuyoruz." diyen Türkdoğan, oğlunun mertebelerin en yükseğine ulaştığını ifade etti.

- "Allah verdi yine o aldı"

Türkdoğan, oğlunun hayırsever biri olduğunu ve çevresindeki herkese destek verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Kerem dört dörtlük bir insandı, dinine bağlı biriydi. Onun kusuru yok gibiydi, herkesle dosttu ve çok güzel bir insandı. Bugüne kadar oğlumdan hiçbir şekilde şikayetçi olmadım. Anne ve babasına karşı saygısı sonsuzdu. Allah verdi yine o aldı. Oğlum Kerem 39 yaşındaydı, beş çocuğu vardı. Beş çocuğuna onun gibi bakıp, hepsini Kerem gibi büyüteceğim."

- "Şahadet ağabeyime nasip oldu"

Kerem Türkdoğan'ın kardeşi Abdulhadi Türkdoğan da Uludere'ye ağabeyinin yerine kendisinin gitmeyi planladığını ancak ağabeyinin son anda kararını değiştirmesi sonucu gidemediğini belirtti.

"Keşke ben gitseydim ama şehadet ağabeyime nasip oldu." ifadelerini kullanan Türkdoğan, şunları söyledi:

"Benim kayınpederim olduğu için ben gitmeliyim, dedi. Sabah yola çıktılar, öğleden sonra eşi aradı 'Kerem'e ulaşamıyorum' dedi. Babama 'Durumu karakola iletelim' dedim. Bana 'Oğlum biraz bekle, belki ulaşırız' deyince bekledik. Sonra bomba patladığı haberi geldi. Ben gidecektim bırakmadı, kendisi gitti. Keşke onun yerine ben gitseydim. En azından arkamda 5 yetim bırakmazdım."

- "Bu çocukları yetim bırakmaya ne hakları var"

Vatandaşlardan Servet Gülmez de PKK'lı teröristlerin saldırısına tepki göstererek, "Terörün dini, dili olamaz. Bu yaşta bu çocukları yetim bırakmaya ne hakları var. Birilerinin çıkıp bunun izahını yapması lazım. Allah, bu çocuğu yetim bırakanın ne bu dünyada ne öbür dünyada yakasını bırakmasın." diye konuştu.

Siirt'in Baykan ilçesinden Şırnak-Uludere'ye bağlı Andaç köyü Kureşin tepesindeki askeri birlikte vatani görevini yapan er Fikret Kelleci'yi ziyaret için yola çıkan baba Hüseyin Kelleci ve enişte Kerem Türkdoğan'ın içerisinde bulunduğu otomobilin üs bölgesine geçişi sırasında PKK'lı teröristler el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmişti. Terör saldırısında, Kerem Türkdoğan yaşamını yitirmiş, Hüseyin Kelleci ağır yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :