'PKK yangınları üstlenerek propaganda yapıyor'

'PKK yangınları üstlenerek propaganda yapıyor'

Karadeniz Bölgesi'nde onlarca ayrı noktada başlayan ve birçok bölgede devam eden orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlendi. İçişleri Bakanlığı ise sabotaj bulgusunun olmadığını belirterek üstlenmenin propaganda amaçlı olduğunu duyurdu.

Karadeniz Bölgesi'nde onlarca ayrı noktada başlayan ve birçok bölgede devam eden orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlendi. İçişleri Bakanlığı ise sabotaj bulgusunun olmadığını belirterek üstlenmenin propaganda amaçlı olduğunu duyurdu. Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin'de onlarca ayrı noktada başlayan ve 2 gündür birçok bölgede devam eden orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlendi.

Terör örgütü PKK'ya yakın yayın organları Trabzon'da 22 ayrı noktada ormanlık alanı PKK'lı teröristlerin ateşe verdiğini iddia etti.

ates.jpg

Kendilerine "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" diyen PKK'lı terörist grup Trabzon'un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdik açıklaması yaptı. Türkiye'ye karşı alçak ifadeler kullanılan açıklamada çok sayıda evin tahrip edildiği belirtildi.

BAKANLIK: SABOTAJ YOK, PROPAGANDA!

Terör örgütü PKK'nın yangınları üstlenmesinin ardından ise İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada yangınlarda sabotaj bulgusunun olmadığı ve terör örgütünün propaganda amaçlı olarak olayı üstlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili takip ve araştırmalar ilgili kurumlar, Bakanlığımız ve valiliklerimiz kanalıyla devamlı sürdürülmektedir, bugüne kadar terör ve sabotaj nedeniyle çıkan bir yangın olduğuna dair bulguya rastlanmamıştır. Bölücü terör örgütünce bu tür üstlenmelerin propaganda amaçlı yapıldığı bilinmektedir. Bu konuda herhangi bir tespit yapıldığında gerekli bilgilendirmeler resmi kanallarca kamuoyuna duyurulmaktadır, bunun dışındaki açıklamalara itibar edilmemelidir."

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :