PKK terörünün kurumlardaki tahribatı gideriliyor

PKK terörünün kurumlardaki tahribatı gideriliyor

PKK'lı teröristlerden temizlenen Şırnak'ta, tuzaklanan patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi sırasında yıkılan 112 Komuta Kontrol Merkezi ile ağır hasar gören sağlık kurumlarındaki tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı- Geçici olarak başka bina

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ta PKK terörünün neden olduğu sağlık kurumlarındaki tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukurun kapatıldığı, 14 bin 727 evde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmasının yapıldığı kentte, 14 Kasım'da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından terör saldırılarının kente ve vatandaşlara verdiği zarar ortaya çıktı.

PKK'lı teröristler, kentteki birçok ev, okul, cami ve iş yerini tahrip ettiği ya da kullanılamaz hale getirdiği saldırılarında sağlık kurumlarını da hedef aldı.

- 112 komuta merkezine 400 kilogramlık patlayıcı tuzaklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" kapsamında 22 Nisan'da Cumhuriyet Mahallesi'ndeki arama tarama çalışmaları sırasında 112 Komuta Kontrol Merkezinin çevresine ve içine karmaşık kablo düzeneğiyle 400 kilogramlık el yapımı patlayıcı döşendiğinin tespit edilmesi üzerine bölge boşaltılırken, bomba imha uzmanlarının çalışmasının ardından patlayıcı kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Bu sırada 112 Komuta Kontrol Merkezi kullanılamaz hale gelmiş, çevresindeki bazı sağlık kurumları da hasar görmüştü.

Bu kapsamda hizmet verdiği bina yıkılan 112 Komuta Kontrol Merkezi ile hasar gören Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Şırnak Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü de geçici olarak Şırnak Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Akşam Sanat Okulu binasında hizmet vermeye başlamıştı.

- Terörün sağlık kurumlarındaki izi siliniyor

PKK terörüne karşı operasyonların gerçekleştirildiği 8 ay boyunca terör saldırılarına inat sağlık hizmetlerinin aksatılmaksızın, cansiperane yürütüldüğü kentte, sunulan sağlık hizmeti ve sağlık personelinin gösterdiği fedakarlık Şırnaklıların takdirini topladı.

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Şırnak'ta, hasar gören sağlık kurumlarının onarımı için çalışmalar hızla başlatıldı.

Bu kapsamda geçici olarak başka binalarda hizmet veren 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi için yeni bina inşa edilecek, tahrip olan İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binaları onarılacak.

İl Sağlık Müdürü Eyyüp Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 112 Acil Komuta Merkezinin yıkıldığını belirterek, Sağlık Müdürlüğü binasının ise ihalenin ardından onarımına başlanacağını söyledi. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi için yeni bina yapılacağını ifade eden Güneş, zarar gören Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının yıkımı konusunun henüz netleşmediğini belirtti.

- "Sağlık hizmetlerine kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nurullah Alkış da sokağa çıkma yasağının devam ettiği süreçte sağlık hizmetini Şırnak Devlet Hastanesinde sürdürdüklerini aktardı.

Alkış, 8 ay boyunca hastaların mağdur olmaması için gerekli önlemleri aldıklarını dile getirerek, süreç boyunca 5 diş hekimini 7 gün 24 saat esasıyla görevlendirerek, vatandaşa kesintisiz sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Bu süreçte 3 bin 500 hastaya sağlık hizmeti sunduklarını anlatan Alkış, "Terör olaylarında zarar gören binamızın da Sağlık Bakanlığımız ve Valiliğimizin desteğiyle tadilatına da başladık. Bir ayda binamızı hazır hale getirip,sağlık hizmetlerine kaldığımız yerden devam edeceğiz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :