PKK Emniyet Binasına Saldırdı

PKK Emniyet Binasına Saldırdı

PKK'lı teröristler Diyarbakır'da Emniyet binasına ateş açtı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan ve şube müdürlüklerinin olduğu binaya uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar kaçarken kendilerini takip eden zırhlı araçlara da ateş edildi.

Alınan bilgiye göre, olay dün gece saat 23.30 sularında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün Şehitlik semtinde bulunan, asayiş şube müdürlüğünün de içinde bulunduğu bina, uzun namlulu silahlarla tarandı. Şehitlik Mahallesi Benûsen bölgesindeki 173’üncü sokaktan açılan ateşe polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar mahalle arasına girerek izini kaybettirdi.

YAKALANMAMAK İÇİN MAHALLENİN ELEKTRİĞİNİ KESTİLER

Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda özel harekât polisi ile çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Mahalleye giren polisler saldırganları bulmaya çalışırken bu sefer başka yerden ateş açıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler bu sefer Şehitlik 179’uncu sokaktan polise ateş açtı. Uzun namlulu silahlardan çıkan çok sayıda kurşun zırhlı araçlara isabet etti. Saldırganların yakalanmamak için mahallenin elektriğini kestiği, oluşan karanlıktan istifade ederek kaçtıkları öğrenildi.