Piyasalarda son durum

Piyasalarda son durum

İSTANBUL (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ve Fed raporunun ardından pay piyasaları ve petrol fiyatlarında düşüş...


İSTANBUL (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ve Fed raporunun ardından pay piyasaları ve petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken, dolar endeksinde toparlanma görüldü.

Yellen'ın bugün Kongre'de yapacağı sunum metni ile Fed Para Politikası Raporu, bankanın sitesinde yayımlandı.

Sunumunda finansal koşulların ekonomik büyümeyi daha az desteklediğine işaret eden Yellen, faiz artırımında izlenecek patikanın ekonomik görünüme ilişkin gelecek verilere bağlı olduğunu vurguladı.

Yılda iki kez hazırlanan Para Politikası Raporu'nda ise güçlü doların enflasyon üzerindeki negatif etkilerine değinilirken diğer merkez bankalarından gelen parasal teşviklerin Fed'in faiz artırımını dengelediği kaydedildi.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, gelişmeler sonrasında düşüşe geçerek 71.000 puanın altını görse de şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,15 azalışla 71.300 seviyelerinde dengelendi.

Gün içinde en düşük 2,9191'e gerileyen dolar/TL, şu dakikalarda 2,9230'dan alıcı bulurken, avro/TL de önceki kapanışa göre yüzde 1 gerileyerek 3,2850 seviyelerinden alıcı buluyor.



- Altın ve petrol


Son dönemde küresel risk iştahındaki azalışın etkisiyle yükseliş eğiliminde bulunan altının onsu da şu dakikalarda 1.191 dolar seviyelerinde dengelendi.

Brent petrolün varil fiyatı ise gün içinde en yüksek 31,3 doları görmesi sonrasında düşüşe geçerek 30,48 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :