Piyasalara bahar geldi

Piyasalara bahar geldi

Altın ve dolar fiyatlarının hafta başına düşüşle girmesi hem esnafları hem de vatandaşları sevindirerek piyasaların hareketlenmesini sağladı

 

Bu hafta başı altın ve dolar fiyatlarında şaşırtan oranda düşüş gerçekleşmesi tüm piyasaları heyecanlandırdı. 16 Nisan halk oylamasının hemen ardından beklenen düşüşün olmaması yatırımcıları endişelendirmesine neden olmuştu. Hafta başındaki düşüşün piyasalar için olumlu olduğunu söyleyen Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, “Beklenen düşüş herkesi sevindirdi” dedi. 16 Nisan referandum seçimlerinin hemen ardından altın ve dolar fiyatlarının düşmesini bekleyenlerin yanıldığını dile getiren Karagöz, “Referandumdan önceki yaptığım toplantılarda ‘Evet’ çıkması durumunda altın ve dolar fiyatlarının hemen düşmeyeceğini söylemiştim. 16 Nisan’da ‘evet’ çıkmasına rağmen 17 Nisan sabahı altın ve dolarda hiçbir kıpırdanma olmadı. Referandumdan bir hafta sonra taşlar yerine oturduktan ve fiyatlar düşmeye başladı. Bundan sonraki süreçte daha olumlu gelişmeler bekliyoruz” şeklinde konuştu. Altın fiyatlarının geçen haftaki rakamlarına kıyasla beklenen düşüşün iyi oranda  olduğunu da söyleyen Başkan Karagöz, gelecek haftalarda bu olumlu durumun devam etmesini dilediklerini belirtti.

 

DÜĞÜN SEZONU ALTIN FİYATLARI BELİRLEMEZ

Hafta başındaki düşüşün piyasalar için umut verici olduğunu söyleyen Karagöz, Yaz sezonun geçen seneye göre daha iyi geçmesini umdukların dile getirdi. Düğün sezonun piyasaları canlandırdığını fakat altın fiyatlarını etkilemediğini de ekleyen Başkan Karagöz, “Halk arasında “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Halk arasında ‘Fiyatların yükseleceği’ düşünülüyor. Altın fiyatlarını düğün sezonu değil dünya piyasası etkiler. Eğer dünya ekonomisi endişe veriyorsa altın fiyatları yükselir” dedi.

 

Geçtiğimiz hafta                                                                     Bu hafta

24 Ayar Altın  151 - 153 TL bandı                           24 Ayar Altın  147 TL

22 Ayar Altın  143 – 145 TL Bandı                          22 Ayar altın  139 TL

Çeyrek Altın   250                                                     Çeyrek altın     240 TL

 

Servet R.Çolak-Memleket