Piyanist Uğurlu'dan Avrupa'ya eleştiri

Piyanist Uğurlu'dan Avrupa'ya eleştiri

Piyanist ve besteci Uğurlu:- "Yıllarca Avrupa'da okumuş, yaşamış, eserler üretmiş konserler vermiş bir sanatçı olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemin nasıl Avrupa devletleri tarafından yalnız bırakıldığını ve adeta darbe girişimine göz yuman tavırlar

İSTANBUL (AA) - Avrupa'da eğitim gören ve dünyanın birçok ülkesinde müzik çalışmaları yapan piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Avrupalı yöneticilerin son günlerde Türkiye'ye karşı takındığı tutumlarını eleştirdi.

Uğurlu, Avrupa basını ve Avrupa devletlerinin temsil edildiği en üst makamlarda Türkiye aleyhinde yapılan çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı belirttiği yazılı açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilişkileri dondurma yönünde aldığı tavsiye kararını, "gerçeklikten uzak, terörü güçlendirici ve insanlık için utanç verici bir karar" olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Müslüman bir toplum olduğu için Avrupa birliğine alınmadığını savunan Uğurlu, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde maalesef bu kara propagandaya alet olan bazı gazetecilerin, sürekli olarak ülkemi haksız ve merhametsiz bir şekilde, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir biçimde kötülemesi beni fazlasıyla üzmekte ve hayrete düşürmektedir. Solculuk, ilericilik, çağdaşlık ve hatta Atatürkçülük sıfatı altında teröre ve ülkemin bölünmesine maşa olan bu kişilere neden bu kadar fırsat verildiğini anlamakta zorlanmaktayım. Yıllarca Avrupa'da okumuş, yaşamış, eserler üretmiş, konserler vermiş bir sanatçı olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemin nasıl Avrupa devletleri tarafından yalnız bırakıldığını ve adeta darbe girişimine göz yuman tavırlarıyla destek verişini görmek beni derinden yaralamıştır."

- "Tüm kederler kurtuluşla sona erer"

Devletin geleceği ve varlığı söz konusu olduğunda her şeyin ikinci plana atılabileceğini aktaran Uğurlu, "Bu vesile ile Avrupa'nın, 'farklı görüşlere yer veriyoruz' adı altında gerçekle ilgisi olmayan ve medeniyetimizin ortak düşmanı olan terörist eylemlere destek veren hareketlerden, tavırlardan uzak durulmasını rica ediyorum. Türkiye'nin geçirmiş olduğu son 6 aylık süreci daha iyi okumanızı tavsiye ediyorum." sözlerine yer verdi.

Tuluyhan Uğurlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmasını desteklemediğini ve haksız muamelelere sessiz kalmayacağını ifade ederek, insanın yaşadığı tüm kederlerin, buhranlar, acılar ve üzüntülerin, mutlaka bir kurtuluşla sona ereceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :