Pirola Varyantı: Olağandışı Belirtilere Dikkat!

Pirola Varyantı: Olağandışı Belirtilere Dikkat!

Koronavirüsün yeni varyantı Pirola, daha bulaşıcı ve olağandışı belirtiler gösteriyor. Belirtileri gösteren kişilerin acilen hastaneye gitmesi gerekiyor.

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artması, tespit edilen "Pirola" adlı varyantın daha bulaşıcı olduğunun dile getirilmesi, Covid-19 endişesini bir kez daha arttırdı.

Pirola olarak adlandırılan Covid-19'un yeni varyantı BA.2.86'nın etkileri ve yayılma şekli, başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere pek çok ülkedeki salgınla mücadele kurumları tarafından büyük bir dikkatle izleniyor.

Uzmanlar, korona enfeksiyonları ve hastaneye yatış oranlarında ABD, Avrupa ve Asya'da artış kaydedildiğini ancak bu sayıların geçmiş dalgalarda yaşanan zirvelerin çok gerisinde olduğuna işaret ediyorlar.

Pirola varyantının belirtileri

Pirola varyantı, önceki varyantlardan farklı özellikler sergileyerek olağandışı belirtiler gösteriyor. Bu belirtiler arasında,

- Ateş
- İnatçı öksürük
- Baş ağrısı
- Boğaz ağrısı
- Halsizlik, yorgunluk
- Kas ve vücut ağrıları
- Burun akıntısı
- Tekrar eden hapşırık
- Zaman zaman nefes alma güçlüğü

Pirola'yı diğer varyantlardan ayıran belirtiler

Pirola varyantını diğer varyantlardan ayıran ise bu belirtilerin yanı sıra farklı belirtileri de göstermesi. Bu belirtiler arasında,

- Deri döküntüsü
- Uzun süren ishal
- Ağız ve dilde değişiklikler (şişlik veya ülser)
- Kaşıntılı, kırmızı gözler
- Kırmızı el ve ayak parmakları

Uzmanlar uyarıyor: Uzmanlar, bu belirtilerin görülmesi durumunda acilen hastaneye gidilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Sonuç olarak: Pirola varyantı, daha bulaşıcı ve olağandışı belirtiler gösteren bir varyanttır. Bu belirtileri gösteren kişilerin acilen hastaneye gitmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum