Pınar Karşıyaka'nın demirbaşı Soner Şentürk

Pınar Karşıyaka'nın demirbaşı Soner Şentürk

Basketbol Süper Ligi'nde 44. kez yer alacak son şampiyon Pınar Karşıyaka'da Soner Şentürk, üst üste 4. sezonda takımı adına mücadele edecek- Soner Şentürk:"Bazı başarılar çok çalışmanın yanı sıra iyi arkadaşlık ve dostlukla yakalanıyor"

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka'nın tecrübeli oyuncusu Soner Şentürk, üst üste 4. sezonda takımı adına mücadele edecek.

Soner Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık dönemini çok verimli şekilde geçirdiklerini, kadroya 8 yeni oyuncunun dahil olduğunu söyledi.

Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlamak istediklerini ancak son saniyede yedikleri basketle Anadolu Efes'e mağlup olduklarını anımsatan Soner, şöyle konuştu:

"Takımın en güzel yanı, çok güzel bir arkadaşlık ortamı var, bu sezon da bunun bozulmayacağını görüyorum. Bazı başarılar çok çalışmanın yanı sıra iyi arkadaşlık ve dostlukla yakalanıyor. Kaliteli oyuncuların olması önemli ama takım sporu yapıyoruz. Kenarda oturanın, malzeme taşıyanın, oynayanların da başarıda payı var. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı şanssız şekilde kaybetsek de sezon içinde daha iyi duruma geleceğiz."

Soner Şentürk, başantrenör Ufuk Sarıca'nın göreve gelmesinden bu yana geçen seneye kadar Diebler ve Dixon'la en eski oyuncular olduğunu hatırlatarak, bu sezon 2 oyuncunun da takımdan ayrılmasının ardından en eski isim haline geldiğini ifade etti.

Pınar Karşıyaka'da olmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Soner, şunları kaydetti:

"Kulüpte çok güzel bir ortam var, çok ciddi başarılar elde ettik. Bunda taraftarın, yönetim kurulunun, oyuncuların, teknik heyetin herkesin ciddi katkısı var. Dixon ve Diebler, birlikte oynadığım oyuncular içinde en karakterliler arasında bulunuyor. Onlara yeni takımlarında başarılar diliyorum. Sezon öncesinde en çok Ragland ile Dixon'un karşılaştırılması yapılıyor. İkisi de birbirinden farklı karakterde oyuncular. Sezon içinde bunu daha iyi göreceğiz."

 

- Pınar Karşıyaka'nın ligdeki 44. sezonu

 

Bu yıl 50. sezon heyecanının yaşanacağı Basketbol Süper Ligi'nde 6 sezon bulunmayan Pınar Karşıyaka, ligde 44. kez yer alacak. 1986-1987 ve geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka, daha önceki iki sezon da play-off'a yarı finalde veda etti.

Geçen seneki kadrodan 7 basketbolcunun ayrıldığı yeşil-kırmızılı ekip, bu oyuncuların yerine Kerem Gönlüm, Muhammed Baygül, Kerem Sipahi, Can Altıntığ, Justin Carter, Josh Carter, Joe Ragland ve Colton Iverson'ı kadrosuna dahil etti.

 

- Rakip Beşiktaş Sompo Japan

 

Ligin ilk maçında yarın saat 19.00'da BJK Akatlar Arena'da seyircisiz müsabakada Beşiktaş Sompo Japan'a konuk olacak Pınar Karşıyaka, rakibiyle daha önce ligde oynadığı 93 maçta 39 galibiyet ve 52 yenilgi aldı.

İki müsabakanın berabere tamamlandığı iki takım arasındaki son 10 mücadelede Pınar Karşıyaka'nın 6, siyah-beyazlı ekibin ise 4 galibiyeti bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı