Pınar Karşıyaka'nın Avrupa macerası başlıyor

Pınar Karşıyaka'nın Avrupa macerası başlıyor

Genel menajer Çınar:"Yeni bir takım olmamızdan kaynaklı eksiklerimiz var"- "Grubun favorisi var mı yok mu maçlar başlamadan bir şey söylemek zor"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Bu sezon ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi B Grubu'nda temsil edecek Pınar Karşıyaka'nın genel menajeri Selim Çınar, "Grubun favorisi var mı, yok mu maçlar başlamadan bir şey söylemek zor." dedi.

Daha önce FIBA EuroChallenge Kupası'nda 2011'de İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen Dörtlü Final müsabakalarında finale çıkma başarısı gösteren Pınar Karşıyaka, geçen yıl ilk kez THY Avrupa Ligi'nde sahne almıştı.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Nenad Markovic ise 2015'te Trabzon'daki FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde Trabzonspor Medical Park'ı finale taşımasına rağmen kupaya uzanamamıştı.

Bu sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele edecek Pınar Karşıyaka, Fransa'dan Le Mans, İtalya'dan Umana Reyer, Rusya'dan Avtodor Saratov, Ukrayna'dan Khimik, İsrail'den Maccabi Rishon Rand Media, Finlandiya'dan Kataja ve Romanya'dan CSU Oradea ile karşılaşacak.

Yeşil-kırmızılı ekip ilk maçını 19 Ekim Çarşamba günü deplasmanda CSU Oradea ile yapacak.

Toplam 5 grubun yer aldığı organizasyonda gruplarının ilk 4'te yer alacak ekiplerin yanı sıra beşincilerin en iyi dördü bir üst tura yükselecek. Grup liderlerinin yanı sıra gruplarını 2. sırada bitirecek en iyi 3 ekip, adını doğrudan play-off turuna yazdıracak. Diğer 16 takım ise play-off turu için eleme müsabakasına çıkacak.

Daha sonra oynanacak 2 turun ardından son dörde kalan ekipler 28-30 Nisan'da play-off mücadelesi verecek.


- "Eksiklerimiz var"


Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Gaziantep Basketbol'a karşı deplasmanda kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Bu sene ligde deplasmanda kazanmanın kolay olmadığını kaydeden Çınar, şöyle konuştu:

"Yeni bir takım olmamızdan kaynaklı eksiklerimiz var. Bu hafta da eksiklerle kazandık ama elbette daha iyi olma yolunda ilerliyoruz. Pota altına yaptığımız Joshua Owens takviyesinin de takıma olumlu katkı olduğunu düşünüyorum. Antrenman yapmak veya hazırlık maçı oynamakla gerçek müsabakaya çıkmak arasında fark var. Biz de zamanla daha iyi duruma geleceğiz."

Çınar, bu hafta ilk 5'te başlayan genç oyuncuları Egemen Güven için bu sezonun iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "Owens'ın yeni geldiği haftada başantrenörümüz Egemen'le maça başlamak istedi ve bence takıma katkı sağladı. Bu tarz rotasyonları derinleştirdikçe daha iyi bir takım olacağız." ifadelerini kullandı.

Bu sezon mücadele edecekler FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlarına çarşamba günü çıkacaklarını kaydeden Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FIBA Şampiyonlar Ligi diğer Avrupa Kupası organizasyonlarından farklı olmayacak, aynı mücadele burada da yaşanacak. İzmir takımı olduğumuz için deplasmanlarda sıkıntı yaşayabiliyoruz. Örneğin çarşamba günkü maç için iki uçak yolculuğundan sonra yaklaşık 3 saat kara yolunda seyahat edeceğiz. Dönüşte de aynı şey geçerli olacak ve sonra da Türkiye liginde mücadele edeceğiz. Bu konuda suçlanacak kimse yok. Elbette bu işi yapıyorsak bunlara da alışmamız gerekiyor."

Çınar, mücadele edecekleri B Grubu'nun dengeli olduğunu belirterek, "Grubun favorisi var mı yok mu maçlar başlamadan bir şey söylemek zor. Gruptaki takımları henüz isimlerine, geçmişte aldığı başarılara göre değerlendirebiliyoruz. Maçlar başladıktan sonra tablo daha net gözükecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :