Pınar Karşıyaka, Joshua Owens'la kaybetmiyor

Pınar Karşıyaka, Joshua Owens'la kaybetmiyor

- Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Josh Boone'un yerine transfer ettiği Joshua Owens'la çıktığı 3 maçı da kazandı. Owens, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki Umana Reyer maçında geçen seneki takımına rakip olacak- Owens:"Uyum s


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın son transferi Joshua Owens, uyum sağlamak için elinden geleni yaptığını, zamanla daha iyi olacağını söyledi.

Owens, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini transfer etmek isteyen ve takımın bir parçası olmasını sağlayan başantrenör Nenad Markovic'e teşekkür etti. Pınar Karşıyaka ve oyuncu grubunu incelediğinde heyecan verici bir tablo çıktığını belirten Owens, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O yüzden büyük bir istekle ve heyecanla geldim. Summers'la daha önce birlikte oynamıştım. Uyum sağlamak için elimden geleni yapıyorum, zamanla daha iyi olacaktır. Takımdaki diğer arkadaşlarımın görüntülerini izleyerek bu yolda ilerlemeye çalışıyorum."


- "Türkiye ligi en iyi liglerden biri"


Owens, Türkiye liginin Avrupa'daki en iyi liglerden biri olduğunu bildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce lig maçlarını izlemiştim. Burada olmak keyif verici. Henüz ligde 2 maça çıkmama rağmen ortaya konan mücadeleyi ve ligin zorluğunu gördüm. İç sahada oynadığımız maçta taraftarımızın bize verdiği destek çok güzeldi. Burada olmaktan dolayı mutluyum."


- Rakip, eski takımı


Bu sezon ilk kez oynanan FIBA Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamalarının önemli olduğunu kaydeden Owens, şöyle konuştu:

"Çok iyi takımların yer aldığı bir organizasyon. Gruptan çıkabilecek gücümüz var. Salı günü eski takımımla karşılaşacağız. Umana Reyer'e karşı mücadele etmek ilginç bir tecrübe olacak. Eski antrenörümü ve arkadaşlarım görmek güzel ama amacımız belli, oradan da galibiyetle dönüp, yolumuza devam etmek istiyoruz."


- Owens'ın Türkiye kariyeri


Josh Boone'un yerine transfer edilen Owens, Pınar Karşıyaka ile ilk maçına Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki Gaziantep Basketbol karşısında çıktı. Daha sonra FIBA Şampiyonlar Ligi'ndeki CSM Oradea karşılaşmasında da mücadele eden ABD'li oyuncu, her iki maçta da 8 sayı ve 5 ribauntluk performans sergiledi.

Dünkü Trabzonspor Medical Park karşılaşmasında da 16 sayı ve 10 ribauntla oynayan Owens'ın forma giydiği müsabakalarda Pınar Karşıyaka yenilmedi. Owens, Türkiye liginde yakaladığı 7,5 ortalamayla, takımının en fazla ribaunt alan ismi konumunda bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :