Pierre Dukan okurlarıyla buluştu

Pierre Dukan okurlarıyla buluştu

İSTANBUL (AA) - Fransız diyetisyen Pierre Dukan, İstanbul'da düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu.Dukan, AA muhabirine imza gününde yaptığı açıklamada,...

İSTANBUL (AA) - Fransız diyetisyen Pierre Dukan, İstanbul'da düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu.

Dukan, AA muhabirine imza gününde yaptığı açıklamada, eskiden insanların kilolu olduğunu ama artık her şeyin obeziteye doğru gittiğini anlattı.

İnsanların sağlıklarını iyice kaybetmeye başladığını, tüm dünyanın en büyük sıkıntısının obezite olduğunu belirten Dukan, "Dukan diyeti"ni uygulayan kişinin bunu yaşam biçimi haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Türk yemeklerinin Dukan diyetine uygun olduğunu belirten Pierre Dukan, şunları kaydetti:

"Kilo verdikten sonra size yararlı veya zararlı olan yiyeceklerin bilincine göre hareket etmek lazım. Örneğin bir Aslan bile 7 gün aç kalsın kilo verir, akabinde bir avı yedikten sonra tekrar kilo alır. İnsanlar insülin seviyesinin artmasından yükselmesinden dolayı kilo alıyor. Yapmamız gereken dikkatli beslenmek ve bunu yaşam tarzı haline getirmek. Doğru şeyi seçmek gerekir. Balık, tavuk, ızgara, bol sebze tüketilmeli. Stresli hayat şeker ihtiyacını beraberinde getiriyor. Şekerin yerini tutabilecek ürünlere yönelin, yaşam tarzı haline getirin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :