• BIST 107.202
  • Altın 145,263
  • Dolar 3,5161
  • Euro 4,1312
  • Konya 30 °C
  • Haluk Şahar'dan "Darbe gecesi Konya Valisini aradım" iddiası
  • Kılıçdaroğlu'nun organize MİT tırları kumpası
  • Tarımsal destekler belirlendi
  • Haluk Şahar'dan "Darbe gecesi Konya Valisini aradım" iddiası
  • Kılıçdaroğlu'nun organize MİT tırları kumpası
  • Tarımsal destekler belirlendi

"Pide israfına daha çok dikkat edilmeli"

"Pide israfına daha çok dikkat edilmeli"
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı:- "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız. Tüketici bu konuya dikkat etmelidir"

DÜZCE (AA) - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek ve pide israfına ramazanda daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız." dedi.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (DESOB) iftar programına katılan Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sofraların, iftar sevinci ve sahur bereketiyle kurulduğunu anlattı.

Balcı, vatandaşların, ekmek ve pide israfına ramazanda diğer aylardan daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kendilerinin üretim aşamasındaki israfı önleme çalışmaları yaparken vatandaşların da sofralardaki israfı engellemesi gerektiğini vurgulayan Balcı, bakanlıklar, federasyon ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışması sonucunda 1 milyon 100 bin ekmek israfının önlendiğini aktardı.

Bu sayının da yeterli olmadığını dile getiren Balcı, "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız. Tüketici olan halkımız bu konuya dikkat etmelidir." diye konuştu.

Ramazanda pide fiyatlarında değişiklik olmadığını, ülke genelinde pidenin kilogramının 6 lira 60 kuruştan satıldığını hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Birçok il ve ilçelerde bu durum değişiklik gösterebiliyor. Bu ramazan öncesinde açıkladığımız azami bir fiyattır. Bizim dışımızda yapılan açıklamanın bir geçerliliği olmadığını görüyoruz. Fırıncılarımızla görüşerek en makul fiyatı ortaya çıkardık. Bizim için fiyat her zaman üçüncü aşamadadır. Sağlıklı ve hijyenli bir ortamda üretimin olması gerekir. İkinci aşamada kaliteli üretimin olması gerekir, üçüncüsü ise fiyattır. Bu kriterden çıkmamamız gerekiyor. Bu kriterden çıkar ve birinci plana fiyatı alırsak, kaliteli ve hijyenli ortamdaki üretimi yok etmiş oluruz. Bu da bir anlam ifade etmez."

AA

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İnterpol tarafından aranan suçlu Yunanistan'da yakalandı19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:33
  • Tunca Nehri'nde su seviyesi dip yaptı19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:23
  • ABD'ye sınırdan drone ile uyuşturucu geçirirken yakalandı19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:18
  • İspanya'daki terör saldırıları19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:13
  • Çöp kamyonunda patlama: 2 işçi yaralı19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:13
  • Aksaray'da inşaatın 3. katından düşen işçi öldü19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:13
  • Başbakan Yıldırım, nikah şahidi oldu19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:08
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:08
  • Hatay'da restore edilen kilisede ilk ayin19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:08
  • Hindistan'da tren kazası19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim