"Pide israfına daha çok dikkat edilmeli"

"Pide israfına daha çok dikkat edilmeli"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı:- "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız. Tüketici bu konuya dikkat etmelidir"

DÜZCE (AA) - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek ve pide israfına ramazanda daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız." dedi.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (DESOB) iftar programına katılan Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sofraların, iftar sevinci ve sahur bereketiyle kurulduğunu anlattı.

Balcı, vatandaşların, ekmek ve pide israfına ramazanda diğer aylardan daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kendilerinin üretim aşamasındaki israfı önleme çalışmaları yaparken vatandaşların da sofralardaki israfı engellemesi gerektiğini vurgulayan Balcı, bakanlıklar, federasyon ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışması sonucunda 1 milyon 100 bin ekmek israfının önlendiğini aktardı.

Bu sayının da yeterli olmadığını dile getiren Balcı, "Ekmek ve pide israfı konusundaki düşüşü daha aşağılara çekmek zorundayız. Tüketici olan halkımız bu konuya dikkat etmelidir." diye konuştu.

Ramazanda pide fiyatlarında değişiklik olmadığını, ülke genelinde pidenin kilogramının 6 lira 60 kuruştan satıldığını hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Birçok il ve ilçelerde bu durum değişiklik gösterebiliyor. Bu ramazan öncesinde açıkladığımız azami bir fiyattır. Bizim dışımızda yapılan açıklamanın bir geçerliliği olmadığını görüyoruz. Fırıncılarımızla görüşerek en makul fiyatı ortaya çıkardık. Bizim için fiyat her zaman üçüncü aşamadadır. Sağlıklı ve hijyenli bir ortamda üretimin olması gerekir. İkinci aşamada kaliteli üretimin olması gerekir, üçüncüsü ise fiyattır. Bu kriterden çıkmamamız gerekiyor. Bu kriterden çıkar ve birinci plana fiyatı alırsak, kaliteli ve hijyenli ortamdaki üretimi yok etmiş oluruz. Bu da bir anlam ifade etmez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :