Picasso tablosunu Fransa'dan İsviçre'ye kaçırma girişimi

Picasso tablosunu Fransa'dan İsviçre'ye kaçırma girişimi

25 milyon avro değerinde olduğu tahmin edilen "Genç Bir Kadının Başı" tablosu, Korsika Adası'ndan İsviçre'ye kaçırılmak istendi

PARİS (AA) - İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait "Genç Bir Kadının Başı" tablosunun Fransa'nın Korsika Adası'ndan İsviçre'ye kaçırılma girişimi önlendi. 

Fransa Gümrük İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Temmuz'da Picasso'nun 25 milyon avro değerinde olduğu tahmin edilen "Head of A Young Woman" (Genç Bir Kadının Başı)  tablosunun, Plaisance Limanı'ndan İsviçre'ye kaçırılmak üzere olduğu tespit edildi.

Gemide inceleme yapan gümrük yetkililerinin belge talebi üzerine, gemi kaptanınca tablonun durumuna ilişkin herhangi bir doküman gösterilemedi.

İspanyol işadamı Jaime Botin'a ait tablonun satışını iş adamının onayladığına ilişkin bir belge de ibraz edemeyen gemi kaptanı, eser hakkında bilgi veren Mayıs 2015 tarihli İspanyolca bir doküman sundu. Burada da tablonun İspanya'nın milli hazinesi olduğu ve ülkeden dışarı çıkarılamayacağına ilişkin bilgi yer aldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı