PhotoPlus Expo fotoğrafta son trendlerin nabzını tutuyor

PhotoPlus Expo fotoğrafta son trendlerin nabzını tutuyor

Kuzey Amerika'nın en büyük fotoğrafçılık fuarı kapılarını açtı

NEW YORK (AA) - Kuzey Amerika'nın en büyük fotoğrafçılık fuarı PhotoPlus Expo, 250'den fazla şirketin katılımıyla endüstride son trendlerin nabzını tutuyor.

Otuz yılı aşkın süredir New York'un Javits Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, bu sene sayıları yirmi bini aşan profesyonel fotoğrafçı, videograf, akademisyen, iletişim öğrencisi ve fotoğraf tutkununu ağırlıyor.

Fuarda Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus ve Panasonic gibi sektör oyuncularının en yeni ürünleri meraklılarının ilgisine sunuluyor. Bunlar arasında özellikle hobi fotoğrafçılarının ilgisini çeken Nikon D500, Fuji X-T2, Sony A6500 gibi yakın zamanda piyasaya sürülen fotoğraf makineleri, kurulan çekim mizansenlerinden yardım alınarak standlarda denenebiliyor.

Bunun yanı sıra profesyonel fotoğrafçılardan eğitim seminerleri, fotoğraf tekniği üzerine uygulamalı dersler ve sohbetler de etkinliğin sosyal yönünü vurguluyor.

Fuarın ilk gününde Nikon standında sunum yapan Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Deanne Fitzmaurice, "Fotoğrafçılığın Büyüsü" temalı konuşmasında kariyer serüvenini paylaştı. Sunum sonrasında AA muhabirine konuşan Fitzmaurice, fotoğrafçıların işlerini yaparken insanlarla samimi bir bağ kurabilmelerinin önemine değindi. Fizmaurice, "İnsanlara karşı merak ve ilgi karakterimin bir parçası. İnsanlarla o bağı yakaladığımda, yaptığım çalışma müthiş bir değişim geçiriyor." diye konuştu.

PhotoPlus Expo, aynı zamanda fotoğrafçılığın popüler isimlerini bir araya getiriyor. YouTube'daki en büyük üç fotoğraf kanalından birinin sahibi Jared Polin, fuarı her sene takip edenlerden. Polin, AA muhabirine, iletişim hızının fuarın popülerliğini kaçınılmaz olarak etkilediğini söyledi. Polin, "Bu etkinlik internetten ötürü her sene gittikçe küçülüyor. İnsanlar burada görecekleri şeyleri internette bulabiliyorlar." dedi.

Üç gün sürecek fuara fotoğraf seminerlerinden oluşan bir konferans serisi eşlik ediyor. Seminerler; ışık, portre tekniği, drone kullanımı, foto muhabirliği, video çekimi, düğün fotoğrafçılığı gibi birçok farklı temayı konu ediniyor.

PhotoPlus Expo yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :