Philips'ten Sürdürülebilirliğe Destek

Philips'ten Sürdürülebilirliğe Destek

Philips Döngüsel Ekonomi Program Yöneticisi Laubscher:

İSTANBUL (AA) - Philips Döngüsel Ekonomi Program Yöneticisi Markus Laubscher, 2014 yılında yaptıkları üretimden elde edilen 75 ton atığın yüzde 80'ini geri dönüştürdüklerini belirterek, "Döngüsel ekonomi gelecekte bir gün işin ta kendisi olacak" dedi.

Philips'ten yapılan açıklamaya göre şirket, 2015 Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nın inovasyon sponsoru oldu. 

2015 Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nın ikinci gününde düzenlenen panelde konuşan Markus Laubscher, global trendlerin, döngüsel ekonomiyi günümüz ve geleceğin nasıl bir gerekliliği haline getirdiği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynakların kıtlığı ve orta sınıf tüketici sayısındaki artış sebebiyle talebin uygun fiyatlarla karşılanmasının artık giderek zorlaştığını belirten Laubscher, büyük veri, değişen yasalar ve tüketim modelindeki değişiklikler ile alışveriş anlayışından ilişki kurma anlayışına geçişi ise sürdürülebilirlik için önemli fırsatlar olarak niteledi.

Markus Laubscher, "Philips olarak sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi, iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası. 2014 yılında yaptığımız üretimden elde edilen 75 ton atığın yüzde 80'ini geri dönüştürdük. Döngüsel ekonomi konsepti, ürün dizayn sürecimizin önemli bir parçası haline geldi. Örneğin bir kahve makinemizi, hastanede kullanılan bir görüntüleme cihazını bu şekilde geri dönüştürülebilir materyaller kullanarak ürettik. Döngüsel ekonomi, gelecekte bir gün işin ta kendisi olacak" ifadelerini kullandı.

 

- "Çocukların yatma saatinde ışıkların sönmesini, yemeği fırından çıkaracağınız saatte ışık renklerinin değişmesini sağlayabilirsiniz"

 

Philips Aydınlatma Pazarlama Direktörü Özge Süzen de "internet of things" ile söz konusu bu konseptin aydınlatma alanında hayata getirdiği yenilikleri anlattı. 

Özellikle "Philips hue" gibi kişiselleştirilmiş bağlantılı aydınlatma sistemlerinin insanların hayatlarını nasıl kolaylaştırdığına dikkati çeken Süzen, güvenlik ve konfor unsurları söz konusu olduğunda, Philips hue ve beraberinde geliştirilen uygulamalar sayesinde kullanıcılara aydınlatmanın çok ötesinde bir hizmet sağladıklarını kaydetti.

Süzen, şunları ifade etti: 

"Hue ile hayatınızın kontrolünü tamamen ele geçirebilirsiniz. Örneğin çocukların yatma saatinde ışıkların sönmesini, yemeği fırından çıkaracağınız saatte ışık renklerinin değişmesini sağlayabilirsiniz. Bir başka örnek de insan vücudunun tam olarak uyanabilmesi için ısınması ve uykuya dalabilmesi için soğuması gerektiğinden yola çıkarak geliştirdiğimiz bir özellik. Philips hue aplikasyonu ile akşam yatmadan önce başucunuzdaki lambayı soğuk mavi ışık yanacak şekilde, sabah ise kalkmak istediğiniz saatte sıcak sarı ışıkla sizi uyandıracak şekilde ayarlamanız mümkün."

 

Kaynak:Haber Kaynağı