"Peygamberler Şehri"nden Çanakkale'ye ziyaret

"Peygamberler Şehri"nden Çanakkale'ye ziyaret

Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Türk, Kürt ve Arap öğrenciler, Çanakkale'deki tarihi mekanları ziyaret ediyor- Şanlıurfa Valisi Tuna: - "Türkiye'nin her tarafında şehitlerin torunlarıyla bir bütün olduğumuzun, ortak va

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'dan, Türk, Arap ve Kürt kökenli öğrenciler, birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla ecdadının şehit düştüğü Çanakkale'yi ziyaret ediyor.

Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde Büyükşehir, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediye başkanlıklarının katkısıyla lise öğrencilerine yönelik "Şanlıurfa'dan Şanlı Çanakkale'ye Ecdadın İzinde" projesi uygulamaya konuldu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve Türk, Arap ve Kürt kökenli öğrencilerin bulunduğu ilk kafile, uçakla GAP Havalimanı'ndan Çanakkale'ye gitti.

Alan kılavuzları nezaretinde Çanakkale Havaalanı'ndan alınan ziyaretçiler, feribotla savaşın yoğun yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndaki bölgelere götürüldü.

Bir taraftan ilk kez uçağa ve feribota binmenin heyecanını yaşayan çocuklar, bir taraftan da dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşları'nın, destansı kahramanlıklarıyla duygulandı.

Seyit Onbaşı Anıtı ziyaretiyle başlayan gezide katılımcılar, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve tabyaları görme imkanı buldu.

- "5 bin genç ziyaret edecek"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki 5 bin genci ekim ayı sonuna kadar atalarının şehit düştüğü topraklarla buluşturmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye'nin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Tuna, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde benzer organizasyonların büyük önem taşıdığını anlattı.

Çanakkale'nin Türkiye'nin manevi başkenti olduğunu vurgulayan Tuna, "Türkiye'nin her tarafında şehitlerin torunlarıyla bir bütün olduğumuzun ortak vatanımızda bulunduğumuzun hem kendimiz bir kez daha farkına varıyoruz hem çocuklarımıza bu bilinci aşılıyoruz. Ülke olarak geleceğe doğru yaptığımız yürüyüşte bu maneviyat, bilinç ve birlik beraberlikle yolumuza devam etmemiz çok önemli. Tarih değişiyor 100 yıl geçiyor ama çok fazla bir şey değişmiyor, tarih tekerrür ediyor. Güçlü olan mazlumlara zulüm ediyor. Bu vatan toprağına 100 sene önce ecdadımız nasıl sahip çıktıysa bugün bizim de dört elle sarılmamız, sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Nihat Çiftçi de ziyaret sayesinde tekrar tarihe bir yolculuk yapma imkanı bulduklarını söyledi.

Türk tarihinin destan ve bedellerle dolu olduğunu ifade eden Çiftçi, "Bu bedeller bu topraklar üzerinde herkes tarafından verilmiş. Dolayısıyla gençlerimizin kendi tarihlerini bilmeleri amacıyla proje gerçekleştirildi. İnşallah onlar da ecdadının izinde bu toprakların çok bedel ödediğini, gerçekten cansiperane bir şekilde bu ülkeyi savunduğu bilincini yerleştireceğiz. " dedi.

Ziyarete katılan öğrencilerden Betül Şahin de ilk kez kent dışına çıktığını ifade ederek, daha önce kitaplardan öğrendiği Çanakkale'yi yerinde görme imkanı bulduğu için emeği geçenlere teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :