Peygamberler şehrinde "Ahilik Haftası" kutlandı

Peygamberler şehrinde "Ahilik Haftası" kutlandı

Şanlıurfa'daki törenlerde halk oyunları sergilendi "Şed kuşatma" gösterisi sunuldu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Ahilik Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tarihi Gümrük Hanı'ndaki törende esnafın duasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibince temsili "Şed Kuşatma" töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, törende yaptığı konuşmada, Ahilik teşkilatının anlamı ve kökeninin kardeşlik olduğunu söyledi.

Kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve Ahilik terbiyesinin nasıl olduğunu çok iyi bildiğini anlatan Cevheri, "Bir esnaf olmanın onurunu yaşıyorum. Esnaflıktan terbiye ve çok şey öğrendim. Ahilik sadece bir esnaflık teşkilatı değildir. Aynı zamanda bir eğitim kurumudur Ahilik." diye konuştu.

Bu eğitim sürecinin mertebeleri olduğunu, sınavını veremeyen esnafın sınıfı geçemediğini anımsatan Cevheri, "Ahilik teşkilatının ilkelerine baktığımız da tamamen İslami ilkelerdir." dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfa'nın coğrafi konumu dolasıyla yıllardan beri ticaret yolları üzerinde olduğunu hatırlattı.

Kentte birçok tarihi çarşı ve hanın bugüne kadar geldiğini belirten Çiftçi, "Geçmişte olduğu gibi bugün de birçok esnafımız bu tarihi çarşı ve hanlarda faaliyet yürütmektedir. Kentte esnafımız hala Ahilik duygusunu, kültürünü ve değerlerini yaşatıyor. Bu bizi sevindiriyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından esnafa plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğin ardından aşure ikramında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :