Peygamberimize Sevgi Gecesi

Peygamberimize Sevgi Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karapınar Temsilciliği tarafından "Peygamberimize sevgi ve Siyer-İ Nebi yarışma ödül töreni" gerçekleştirildi.Kültür...

KONYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karapınar Temsilciliği tarafından "Peygamberimize sevgi ve Siyer-İ Nebi yarışma ödül töreni" gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde yapılan programa AGD Karapınar Şube Başkanı Emin Dilekli, İlahiyatçı Bekir Tekkaymaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dilekli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde sevgi gecelerinin düzenlendiğini hatırlattı.

Gençlerin Hazreti Peygamberi daha iyi anlamalarını istediklerini ifade eden Dilekli, "Hazreti Peygamberi sevmek demek, onun yerine ölümü göze alarak yatağına yatmak demektir, Hazreti Ali gibi. Peygamberi sevmek demek, ikinin ikincisi olmak demekti,r Hazreti Ebubekir gibi. Sadece rahmet değil, cihat peygamberiydi. Güzellikleri hakim kılmak için mücadele veren bir peygamberdi asla taviz vermedi. Taviz vermedikleri için,  'ben Müslümanlardanım' dedikleri için rahmetle anıldılar" diye konuştu.

İlahiyatçı Bekir Tekkaymaz ise Hazreti Peygamberi anlamak ve onun gibi yaşamak gerektiğini, onun gibi yaşamanın vefa borcunu ödemek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Siyer-i Nebi yarışması birincisi olan Mustafa Emre Korkusuz, İkinci Furkan İşleyen ve üçüncü Furkan Çınar'a ödülleri verildi.

 

 

Peygamberimize Sevgi Gecesi

Peygamberimize Sevgi Gecesi

Kaynak:Haber Kaynağı