Peugeot, Türkiye pazarına 2 yeni model sunuyor

Peugeot, Türkiye pazarına 2 yeni model sunuyor

İSTANBUL (AA) - Yılın Motoru Ödüllü 1.2 PureTech EAT6 motora sahip yeni Peugeot 2008 ve Peugeot 208 ağustos ayında Türkiye pazarına sunuluyor.Şirket açıklamasına...

İSTANBUL (AA) - Yılın Motoru Ödüllü 1.2 PureTech EAT6 motora sahip yeni Peugeot 2008 ve Peugeot 208 ağustos ayında Türkiye pazarına sunuluyor.

Şirket açıklamasına göre, Peugeot, Türkiye pazarına ağustos ayı itibariyle 2 yeni model ve teknoloji sunuyor. Yakıt tüketimi ve performans açısından pazar liderliğine oynayan yeni 2008 ve 208 ile Peugeot, ürün gamını daha da güçlendiriyor.

Yeni Peugeot 2008, başarılı performansını daha ileriye taşımak üzere SUV tasarımını güçlendirerek iddialı ve çekici bir görünüm ile öne çıkıyor. Teknolojik içerik ve yeni motor seçenekleri anlamında büyük değişikliklerden de yararlanan yeni Peugeot 2008'de Peugeot'ya özgü Peugeot i-Cockpit, 2008'in sezgisel, keskin, esnek ve güvenli sürüş karakterini vurguluyor.

Grip Control adaptif çekiş kontrol sistemi, yeni Peugeot 2008'in farklı zeminlerde sürüş kabiliyetini ve güvenliğini artırıyor. Araçta, Mirror Link sistemi üzerinde geliştirilen Mirror Screen ve Apple Carplay, geri görüş kamerası, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi ve Otomatik Park Sistemi gibi sınıfında nadir bulunan ekipmanlar da sunuluyor.

Peugeot'nun ödüllü motoru 1.2L PureTech, 110hp versiyonu ile yeni 2008'de EAT6 tam otomatik şanzımanla birleşerek üstün bir sürüş keyfi vaad ediyor. Türkiye'de ağustos ayında satışa sunulması planlanan yeni Peugeot 2008, 1.2 Puretech 110Hp EAT6 Tam Otomatik, 1.6 e-HDi ve ETG6 olmak üzere üç farklı motor, şanzıman seçeneği ile pazarda yer alacak.


- Yakıt tüketimi ve emisyon salımları açısından sınıf lideri


Peugeot 208 ise ağustos ayı itibariyle Türkiye'de satışa sunulması planlanan EAT6 (6 kademeli Efficient Automatic Transmission) Tam Otomatik vites seçenekli 110 beygir gücündeki yeni benzinli PureTech motoru ile ürün gamını genişletiyor.

Euro 6 normlarına uygun PureTech motor seçenekleri ile Peugeot 208, yakıt tüketimi ve emisyon salımları açısından sınıfının liderliğine yerleşiyor. Daha da önemlisi, bu performans Peugeot'nun standartlarına uygun bir sürüş keyfi sağlayarak gerçekleştiriliyor.

Puretech motor, manuel vitesli ve tam otomatik vitesli versiyonlarında karma parkurda 4,6 litre yakıt tüketimi ve 107 gr/km CO2 salımı gerçekleştiriyor. Bu teknolojik gelişmeler Peugeot'nun Avrupa ürün gamının CO2 emisyonu ağırlıklı ortalamasını azaltıyor ve markanın Avrupa çevre dostu markalar sıralamasında ilk üç arasında yer almasını ve PSA Grubunun da CAFE liderliğini almasını sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :