Petrolde "üretim dondurma" kararı değerlendiriliyor

Petrolde "üretim dondurma" kararı değerlendiriliyor

OPEC'e üye ülkeler ve Rusya Federasyonu yetkilileri, petrolde "üretim dondurma kararını" değerlendirmek üzere bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üye ülkeler ve Rusya Federasyonu yetkilileri, petrolde "üretim dondurma kararını" değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında İstanbul'a gelen yetkililerinin, 26-28 Eylül 2016'da OPEC'in Cezayir'deki gayri resmi toplantısında aldığı, üretim miktarlarını dondurma kararını OPEC üyesi olmayan ülkelerle de değerlendireceği toplantı, saat 14.35'te Hilton Oteli'nde başladı.

Toplantıya OPEC Genel Sekreteri Muammed Barkindo, Katar Enerji ve Sanayi Bakanı ve OPEC Dönem Başkanı Muhammed bin Salih es-Sade, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Butarfe, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Meksika Hidrokarbonlar Bakan Yardımcısı Dr. Aldo Flores-Quiroga katılıyor.

Suudi Arabistan'ın yanı sıra Cezayir'deki toplantıda alınan karara temkinli yaklaşan OPEC üyesi İran ve Irak'ın temsilcileri ise toplantıya iştirak etmiyor.

Barkindo, daha önce kendisine yöneltilen, Suudi Arabistan'ın toplantıya katılıp katılmayacağına ilişkin sorulara, "Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in daha önceden belirlenmiş programı nedeniyle toplantıya katılamayacağını, ancak konuya ilişkin kendisiyle konuştuklarını" söylemişti.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası bir açıklama yapılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :