Petrolcülere ucuz elektrik

Petrolcülere ucuz elektrik

Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) ile Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) üyeleri arasında indirimli elektrik kullanılması noktasında protokol imzalandı.

Dedeman Otel’de düzenlenen imza törenine MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve PÜİS Konya Şube Başkanı Ali Duran ile birlikte çok sayıda PÜİS üyesi katıldı. Programda konuşan Erol Uçmazbaş, 2013 yılında faaliyete başladıklarını ve 1,8 milyon müşterileri olduğunu söyledi. 35 bin müşterinin indirimli elektrik kullandığını belirten Uçmazbaş, bu sayıyı artırmak için sivil toplum kuruluşları ile anlaşmalar yaptıklarını belirtti. PÜİS ile de bu bağlamda bir çalışma yaptıklarını aktaran Uçmazbaş, PÜİS üyelerinin serbest tüketici olması ile birlikte 3 kazanım elde edeceklerini söyledi.  PÜİS üyelerinin indirimli elektrik kullanarak fatura giderlerine tasarruf sağlayacaklarını dile getiren Uçmazbaş, 1,8 milyon aboneye ve 35 bin serbest tüketiciye hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

DURAN SEKTÖRDEKİ SIKINTILARA DİKKAT ÇEKTİ

PÜİS Konya Şube Başkanı Ali Duran da, sektörün sıkıntılarına dikkat çekti. Uzun süredir 10 numara yağ ile mücadele ettiklerini söyleyen Duran, bunun yanında Suriye’den gelen kaçak yakıtın satışlara darbe vurduğunu dile getirdi. Duran, “Bu durum biz bayilere olduğu kadar devlete de büyük ölçüde zarar veriyor. Binlerce lira vergi kaybına neden olmaktadır.  Çevreye ve araçlara verdiği zararları da düşündüğümüz zaman milli servetin nasıl heba edildiğini çok iyi anlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Konya’da bayi sayısının da arttığına değinen Duran, Konya’nın petrol ruhsatı verilen birinci il olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “2012 yılı sonu verilerine göre istasyonlu bayilik lisansı İstanbul’da 732, Konya’da da 555’tir. Satış miktarı ise, günde ortalama istasyon başına İstanbul’da 11 bin 907 litre iken, Konya’da 2 bin 147 litredir. Konya’nın toplam tüketim miktarı Türkiye geneli 7. sırayken, istasyon sayısının fazla olması nedeni ile istasyon başına düşen satış ortalamasında Türkiye’de 40. sıradayız. Yetkililerin bu durumu çok iyi analiz etmesi gerekiyor." Yapılan konuşmaların ardından MEPAŞ ile PÜİS arasındaki indirimli elektrik kullanma anlaşması imzalandı. Ferit Hepokur-Memleket