"Petrol piyasasına iyimserlik döndü"

"Petrol piyasasına iyimserlik döndü"

Total Üst Yöneticisi Pouyanne:- "Piyasayı geçen seneye kıyasla daha iyi durumda görüyorum. Petrol piyasasına iyimserlik geri döndü"- "Piyasada üretim maliyetleri genel olarak yaklaşık yüzde 30 ila yüzde 50 azaldı"

HOUSTON (AA) - Fransız enerji şirketi Total'ın Üst Yöneticisi (CEO) Patrick Pouyanne, küresel petrol piyasasına iyimserliğin geri döndüğü söyledi.

IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansında konuşan Pouyanne, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin bu yıl başında üretim seviyelerini düşürmesiyle petrol fiyatlarının yükselmeye başladığına işaret ederek "Piyasayı geçen seneye kıyasla daha iyi durumda görüyorum. Petrol piyasasına iyimserlik geri döndü." dedi.

Fiyatlardaki yükseliş nedeniyle ABD'nin kaya petrolü üretiminde bu yıl artış görülebileceğine dikkati çeken Pouyanne, bu nedenle küresel piyasada hala volatilite görülebileceği uyarısında bulundu.

Pouyanne, Total'in yapısal değişiklikler yaparak ve farklı iş modelleri benimseyerek düşük petrol fiyatlarına karşı son iki yılda piyasada ayakta kalmayı başardığını kaydetti.

Piyasada başarılı olmanın sırrının üretim maliyetlerini düşürmek olduğunu vurgulayan Pouyanne, "Düşük maliyetli projeler her zaman daha karlı. Piyasada üretim maliyetleri genel olarak yaklaşık yüzde 30 ila yüzde 50 azaldı. Biz de düşük maliyetli projelerden oldukça yararlandık." ifadesini kullandı.

Pouyanne, Total'in 2015 ve 2016 yıllarında düşük fiyatlar nedeniyle sessiz kaldığını bildirirken, firmanın gelecek 18 ayda toplam 10 yeni projeyi onaylayacağı ve bu projelerin bazılarının Brezilya, ABD ve Nijerya'da olacağı bilgisini paylaştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :