Petrol İşletme Ruhsatı Kararları

Petrol İşletme Ruhsatı Kararları

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Marsa Turkey B.V. şirketine 4 adet petrol işletme ruhsatı verdi.Konuyla...

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Marsa Turkey B.V. şirketine 4 adet petrol işletme ruhsatı verdi.

Konuyla ilgili ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Marsa Turkey B.V. şirketi, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi sınırları içerisinde kalan bir saha ve Gelibolu'daki 3 saha için petrol işletme ruhsatı başvurusu yaptı. Başvurular onaylanarak 4 ila 8 yıl sürelerde ve bazı üretim geliştirme şartları da belirtilerek 4 adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Adıyaman ilinde petrol işletme ruhsatına sahip bulunduğu Batı Gökçe-20 kuyusunun, lokasyon yolu için gerekli olan ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan, Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akdoğan köyü Bidos mevkisindeki toplam 789,24 metrekarelik arazinin ilgili kanun maddesi gereğince istimlakine karar verdi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı