Peter Thomson’ın BM Genel Kurulu Başkanlığına seçilmesi

Peter Thomson’ın BM Genel Kurulu Başkanlığına seçilmesi

Fiji’nin BM Daimi Temsilcisi Thomson’ın BM Genel Kurulu 71. Dönem Başkanlığına seçilmesi ülkesinde memnuniyetle karşılandı- Fiji Başbakanı Bainimarama: - "Thomson’ın başkanlığına seçilmesi ülkemiz için büyük bir onur"

MELBOURNE (AA) – Fiji Başbakanı Josaia Voreqe Bainimarama, Fiji'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Peter Thomson’ın BM Genel Kurulu 71. Dönem Başkanlığına seçilmesinin, ülkesi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Fiji Başbakanı Bainimarama, Başbakanlığın resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu 71. Dönem Başkanlığına Fiji'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Thomson’ın seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Thomson’ın başkanlığa seçilmesini ülkesi adına "büyük bir onur" olarak nitelendiren Başbakan Bainimarama, "Tüm Fijililer adına Sayın Thomson’ı kutluyorum. Özveri, öngörüsü ve bilgeliğiyle BM Genel Kurulu başkanlığında başarılı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulu’na ilk defa Pasifik’teki gelişmekte olan küçük ada devletlerinden başkan seçildiğini belirten Bainimarama, Thomson’ın seçilmesinin Fiji ve diğer adaların sesinin daha güçlü duyurulmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Thomson, 2010'da Fiji'nin BM Daimi Temsilciliği görevine başladı, 2011-2012 döneminde BM Genel Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı ve BM'de birçok birimde görev aldı. Peter Thomson, görevini Danimarkalı Mogens Lykketoft'tan eylülde devralacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :