Petek, "Kukla"da FETÖ'yü anlattı

Petek, "Kukla"da FETÖ'yü anlattı

TBMM'de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, FETÖ'nün kuluçka, palazlanma ve saldırı dönemleri ile örgütün taktikleri, finansal desteği ve yapılanmasını işlediği "Kukla" adlı ikinci kitabını yayımladı

TBMM'de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, terör örgütleriyle etkin mücadele için örgütün tüm yönleriyle iyi tanınması gerektiğini vurgulayarak, "Hiç kimse kukla olmasın, aklını kiraya vermesin. Ülkesine, milletine, vatanına, bayrağına sahip çıkacak nesiller için yaşananların unutulmaması, gelecek nesillere anlatılması gerekiyor." dedi.

Petek,  kaleme aldığı "Kukla" adlı ikinci kitabını anlattı. "Küresel güçlerin yeni oyuncağı: FETÖ" başlıklı kitabında Fetullah Gülen liderliğindeki örgütün kuluçka, palazlanma ve saldırı dönemi hakkındaki bilgilere yer veren Petek, örgütün taktikleri, finansal desteği, yurt içi ve yurt dışı yapılanması ile oluşabilecek yeni terör örgütlerine karşı da tedbirlere değindi.

Mecliste kurulan komisyon çalışmalarını rapor halinde ilgili makamlara ve kamuoyuna sunduklarını anlatan Petek, bilgilerini, tecrübelerini kitaplaştırarak, gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir eser bırakmak istediğini aktardı.

Türkiye üzerinde hesabı olan küresel güçlerin, terör örgütlerini kullanarak Türkiye'ye karşı bir mücadele yürüttüklerini söyleyen Petek, Türkiye'nin yıllardır bu tür yaklaşımlarla karşı karşıya kaldığını ve bu olaylar nedeniyle ülkenin gelişmesinin zaman zaman sekteye uğradığını belirtti. Son olarak Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da karşı karşıya geldiği darbe girişiminin sorumlularına yönelik bir mücadele başlattığını anımsatan Petek, "Terör örgütleriyle mücadeleki başarı o örgütü tüm yönleriyle iyi tanımaya bağlıdır, mücadelenin başarısı buna endekslidir. FETÖ ile mücadelede başarımızı yükseltmek için örgütün sevk ve idare edicileri, üst düzey yöneticileri ve bu örgütlerin gerçek anlamdaki militanları, örgüt üyelerinin iyi tanınması gerekiyor. Örgüt ile iyi mücadele mağduriyetleri de azaltacaktır." diye konuştu.

- Neden Kukla?

Kitabında FETÖ'yü kuklaya benzeten Petek, "Kukla, kendi iradesi olmayan, kendiliğinden hareket edemeyen, onu kullanan elin arzu ettiği şekle giren, arzu ettiği hareketleri yapan, sesleri çıkaran bir araç. Terör örgütleri de bu anlamda bir araç, FETÖ de böyle bir araç. Perde arkasında küresel güçler var, şu anda örgüt liderini muhafaza eden ülke var, onun istihbarat güçleri var, desteği var. Bunları ana başlıklar altında kitabımızda topladık." değerlendirmesinde bulundu.

Kitabında örgütü, "1966-1983 Kuluçka", "1984-2006 Palazlanma" ve "2007-2017 Saldırı" dönemi olarak üç grup şeklide değerlendirdiğini anlatan Petek, FETÖ'nün halen saldırı dönemindeki eylem ve söylemlerine devam ettiğini kaydetti.

Saldırı dönemine ilişkin Hrant Dink'in öldürülmesi, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk, kumpas davaları, sözde Selam-Tevhit Kudüs Ordusu terör örgütü ile ilgili yapılan soruşturmalar, KPSS soruların çalınması, gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesi, MİT krizi, 17/25 Aralık yargı darbe girişimi, korsan tahliye girişimi, kozmik oda gibi olayları detaylarıyla kaleme aldığını belirten Reşat Petek, örgütün savunma, denge, saldırı ve taktik stratejilerini de işlediğini söyledi. Taktik yaklaşımların FETÖ'nün tanınması açısından önemli olduğuna işaret eden Petek, şu ifadeleri kullandı:

"Dönemsel olarak dün dost olduğuna sonra düşmanlık yapmış, düşman göründüğüyle de hemen dost olabilmiştir. Bu derece iki yüzlü, kaypak hareketlerini görüyoruz. Örgütün Fetullah Gülen liderliğinde dikey, yatay ve kamu kurumlarındaki örgütlenmesini nasıl yapıyor. Örgüte eleman nasıl sağlanıyor, onların literatüründe 'adam enseleme' nasıl yapılıyor, üniversitelerde, yatılı ve benzeri okullarda, yurt içinde ve yurt dışında nasıl örgütleniyor, devletin elindeki imkanları nasıl kullanıyor, bunları da detaylı bir şekilde anlattık."

- "Örgüt üyelerine maaş bağlandı"

Petek, örgütün deşifre edilmesinde paranın yönünün de takip edilmesinin önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Kitapta finans kaynakların nereden geldiği, nasıl harcandığı konularında da bilgilerin yer aldığını söyleyen Petek, "Sadece himmet, bağış, sadaka toplayarak yürüyen işler değil, çok büyük paraların döndüğünü görüyoruz. Nitekim 15 Temmuz'dan sonra tutuklanan, açığa alınan, ihraç edilenlerle ilgili ciddi bir maaş ödemesi yapacak kadar finansa sahip bir örgütten bahsediyoruz. Gerçekten örgütün üyesi olanlara maaş bağladılar. Bunun somut örneklerini devlet biliyor, bunlarla ilgili de çok ciddi açıklamalarımız var." dedi.

Yargının bugüne kadarki darbelerde darbecilerden yana tavır aldıklarını ancak 15 Temmuz gecesinden itibaren gözaltı, yakalama kararları ve soruşturmaları hızlı bir şekilde gerçekleştiğini ve darbelicilerle mücadelenin başlatıldığını anlatan Petek, bu sürecin de kitapta yer aldığını dile getirdi.

- "Yaşananlar unutulmamalı"

Kitabın son bölümünde Türkiye'nin bir daha bu tür darbe girişimleriyle, gayri meşru, gayri hukuki yöntemle, şiddetle yönetim değiştirme anlayışıyla karşılaşmaması için alınması gereken tedbirlere de yer verdiğini belirten Petek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim, Diyanet, yargı, emniyet alanlarında alınması gereken tedbirleri ana başlıklar halinde sıraladık. Özellikle istihbarat kurumlarında, zaafların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri belirttik. Sanıyorum kitabım, üniversitelerde, emniyette, yargıda, kamu kurumlarında, bürokraside, sivil toplumda terörün amacına hizmet eden örgütlerin ve onların uzantılarını ortaya çıkarmada iyi bir kılavuz olacak. Hiç kimse kukla olmasın, aklını kiraya vermesin, ülkesine, milletine, vatanına, bayrağına sahip çıkacak nesiller için yaşananların unutulmaması, gelecek nesillere anlatılması ve ders çıkarılması gerekiyor. Özellikle gençlerin kitabı okumasını çok istiyorum."

Petek, konferanslar vererek de FETÖ'yü anlatmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :