Peşinatı vermeden Sarayönü'nden kaçtı

Peşinatı vermeden Sarayönü'nden kaçtı

Sarayönü Belediyespor’un geçtiğimiz yıl kalesini koruyan, bu sezon için de kulüpten resmi ve gayri resmi olarak 45 bin lira peşinat almasına rağmen Yozgatspor 1959 ile anlaşan kaleci Mustafa Köseci, Sarayönü’ne geldi ve evindeki eşyaları toplayarak gitti

Sezon öncesi hazırlık kampını Sarayönü Belediyespor ile geçiren kaleci Mustafa Köseci, 45 bin lira peşinat almasına rağmen, kulübün içinde bulunduğu krizden faydalanarak Yozgatspor 1959 ile anlaştı. Sarayönü ile bütün bağlarını koparmasına rağmen, kulüpten aldığı 45 bin lirayı geri ödemeden başka bir kulüple anlaşan Köseci, sezon öncesinde de sağlam pabuç olmadığının sinyallerini vermişti. Geçen sezon Sarayönü Belediyespor’un 3.Lig’e çıkma maçları olan play-off maçları esnasında Serik Belediyespor ile anlaşmaya vardığı ileri sürülen Mustafa Köseci, maçlara bu söylentilerin gölgesinde çıkmıştı. Bu iddiayı doğrular nitelikte Serik Belediyespor’un oyuncusu ve elçisi olan Mustafa Kademli, Afyon’da oynanan play-off maçında şeref tribününde yer almıştı. 

SERİK’LE ANLAŞTI, SARAYÖNÜ’NE GELDİ
Sezonun ardından Sarayönü Belediyespor ile görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem sözü vermesine rağmen Serik Belediyespor ile görüşmeye giden ve o bölgede eşiyle birlikte bir süre tatil yapan Mustafa Köseci, sözünü yerine getirmiş olmak için Sarayönü Belediyespor yönetimiyle de görüşme masasına oturmuştu. Sarayönü Belediyespor ile anlaşmamak için abartılı taleplerde bulunan Köseci, yönetimin her isteğini kabul etmesi neticesinde Serik Belediyespor ile anlaştığını itiraf etmek zorunda kalmıştı. O dönem görev yapan yönetimin tüm şartları kabul etmesinden dolayı Sarayönü Belediyespor ile anlamak zorunda kalan Mustafa Köseci, 45 bin lira peşinat almıştı.

PEŞİNATI ALIP KAÇTI
Takımın kamp yaptığı otelde mahsur kaldığı gün fedakarlık yapıp otelde kalan Köseci, gemiyi ilk terk eden isimlerden oldu. Parasını alamadığı için takımı terk eden oyuncuların aksine, peşinatının tamamını almasına rağmen takımı bırakması Köseci’nin niyetinin kötü olduğunu gösterdi. Paraları alıp adeta kaçan Köseci, Sarayönü Belediyespor’dan aldığı parayı geri teslim etmeden Yozgatspor 1959 ile anlaştı. Yozgatspor 1959’dan da belli bir peşinat alan Köseci, üç maçtır yedek kaleci olarak görev almayı bekliyor.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI
Mustafa Köseci, Bölgesel Amatör Lig’in ilk kurulduğu 2010-2011 sezonunda da Sarayönü Belediyespor’a ihanet etmişti. 2010 yılında Konya Gençlerbirliği’nden transfer edilen Mustafa Köseci, sezon öncesi hazırlıkları Sarayönü Belediyespor ile geçirmiş, hazırlık maçlarında görev almıştı. Ligin başlamasına sadece 5 gün kala Sarayönü Belediyespor’u yarı yolda bırakan Köseci, Sarayönü’nden aldığı paranın 3 katını teklif eden Ç.Çumra Belediyespor’a gitmişti. Ligin 3’ncü haftasında Çumra’da oynanan Ç.Çumra Belediyespor-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasında Çumra kalesini koruyan Köseci, ilk yarım saat içerisinde 3 gol birden yemiş, 56’ncı dakikada oyundan alınıp küfürler ederek soyunma odasına gitmişti.

YILLAR ONU DEĞİŞTİRMEDİ
Aradan 6 yıl geçmesine rağmen karakteri hiç değişmeyen Mustafa Köseci, bu kez Sarayönü Belediyespor’a 2010 yılında verdiği zarardan daha fazlasını verdi. Mali sıkıntılar içince boğuşan Sarayönü Belediyespor’un bir kuruşa ihtiyacı olduğu bu dönemde, 45 bin lirasını haksız yere cebe indirerek takımı terk etmesi, Köseci’nin karakterini ortaya bir kez daha koydu. Mustafa Köseci’nin Sarayönü Belediyespor ile imzaladığı sözleşme halen kulüp kasasında bekliyor.
Saraymedya.com