Peşaver şehitleri anıldı

Peşaver şehitleri anıldı

Pakistan'ın Peşaver kentinde terör saldırısında şehit olanlar törenle anıldı

ANKARA (AA) - Pakistan'ın Peşaver kentinde 16 Aralık 2014'te bir askeri okula yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından "Yaşasın Türkiye-Pakistan Kardeşliği" sloganıyla AK Parti 10. Yıl Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Reşhad Mahmut, "Her zaman olduğu gibi kardeş Türk halkı Pakistan ulusuyla omuz omuza duruyor." dedi.

Mahmut, "Biz iki ülke olabiliriz ama kesinlikle tek ulusuz." diyerek Keçiören Belediyesine düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood ise Türkiye'nin terör saldırısının ardından öne çıkarak, Pakistan halkıyla dayanışma gösteren ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Şehit ailelerine ve yas içindeki topluma Türkiye'nin bu güçlü desteğinin kuvvet kaynağı olduğunu belirten Mahmood, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların ve Türkiye ile Pakistan'daki son terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin de bu törende anıldığını sözlerine ekledi.

Şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak başlanan törende, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Törende iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından konuşmalara geçilirken, şehitlerin anısına hatıra ormanına fidan dikildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :