Pervez Müşerref milletvekili adayı oldu

Pervez Müşerref milletvekili adayı oldu

İSLAMABAD (AA) - Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 25 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için partisi tarafından milletvekilli adayı gösterildi.Tüm...

İSLAMABAD (AA) - Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 25 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için partisi tarafından milletvekilli adayı gösterildi.

Tüm Pakistan Müslüman Ligi Partisi (APML) tarafından ülkenin kuzeyindeki Çitral kentinden milletvekili adayı gösterilen Müşerref'in adaylık belgeleri avukatları aracılığıyla seçim kuruluna sunuldu.

APML Çitral Başkanı Sultan Vezir, aynı zamanda parti genel başkanı olan Müşerref'in 2016'da ayrıldığı Pakistan'a dönüp Çitral'de bir miting yapacağını söyledi.

Müşerref, devlet başkanlığından ayrıldığı 2008 yılından 2013 yılına kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'de yaşadı, 2013'teki seçimlerde aday olmak üzere yeniden ülkesine döndü.

İslamabad, Karaçi, Kasur seçim bölgelerinden milletvekili adaylığı için yaptığı başvurular kabul edilmeyen Müşerref'in, Çitral'den yaptığı başvuru önce kabul edilmiş, daha sonra başvurusu yine reddedilmişti.

Daha sonraki süreçte Müşerref, devlet başkanlığı döneminde anayasayı iki kere askıya aldığı gerekçesiyle siyasetten ömür boyu men edilmişti.

Benazir Butto suikasti ve vatana ihanet suçlarından yargılandığı dönemde kendisine ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanan Müşerref, bu süreçte kalp krizi geçirmiş, bu uygulamalar kaldırılınca da 2016'da tedavi gerekçesiyle Dubai'ye gitmişti.

Müşerref, 2016'dan beri Pakistan dışında yaşıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :