Pervez Müşerref Karaçi'ye gitti

Pervez Müşerref Karaçi'ye gitti

İSLAMABAD (AA) - Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Karaçi'ye gitti.Hakkındaki vatana ihanet suçlaması ile açılan davası devam eden ve yurt dışına çıkış yasağı süren Müşerref,...

İSLAMABAD (AA) - Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Karaçi'ye gitti.

Hakkındaki vatana ihanet suçlaması ile açılan davası devam eden ve yurt dışına çıkış yasağı süren Müşerref, İslamabad dışındaki Çakşehzad köyünde bulunan evinden ayrılarak ülkenin güneyindeki liman kenti Karaçi'ye gitti.

Eski devlet başkanının konvoyunun geçişi sırasında havaalanına kadar olan güzergah trafiğe kapatıldı. 

Geniş güvenlik önlemleri altında evinden ayrılan Pervez Müşerref, daha sonra Ravalpindi'deki Uluslararası Benazir Butto Havaalanı'nda kendisini bekleyen özel uçakla Karaçi'ye hareket etti. Karaçi'ye ulaşmasının ardından kızının evine geçen eski devlet başkanının kentteki PNS Şifa Hastanesi'nde tedavisine devam edileceği öğrenildi.

2007 yılında olağanüstü hal ilan eden Pervez Müşerref hakkında, anayasanın 6. maddesini ihlal ettiğini ileri sürülerek, vatana ihanet suçlaması ile dava açılmıştı. Eski devlet başkanı, davanın 3. duruşmasına katılmak üzere yola çıktığında kalp krizi geçirmişti. Ravalpindi'deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan ve tedavisine uzun süre bu hastanede devam edilen Müşerref, geçen günlerde taburcu edilerek İslamabad dışındaki Çakşehzsa bölgesinde bulunan çiftlik evine dönmüştü.

Eski devlet başkanı, son olarak davasının 31 Mart Pazartesi günkü duruşmasına katılarak ilk kez savunma yapmıştı. Avukatlarının daha sonra yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için İçişleri Bakanlığı'na yaptıkları talep reddedilmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı