Perinçek ve beraberindeki heyetin Suriye ziyareti

Perinçek ve beraberindeki heyetin Suriye ziyareti

Suriye Devlet Başkanı Esed'le görüşen Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ve beraberindekiler yurda döndü

İSTANBUL (AA) - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet yurda döndü. 

Perinçek, İstanbul Havalimanı VIP Salonu çıkışında Türk bayrağı ve Vatan Partisi flamaları taşıyan partililerce karşılandı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Perinçek, Suriye'de Iraklılarla, Libyalılarla, Ürdünlülerle, Filistinlilerle, Körfez ülkelerinden çeşitli insanlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Görüşmelerde Türkiye hükümetinin eleştirildiğini iddia eden Perinçek, Ortadoğu'da barışın geleceğini ifade ederek, "Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür" dedi.

Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'le yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştiklerini, görüşmenin kardeşçe, arkadaşça bir ortamda geçtiğini dile getirdi.

Önceki gün Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le de görüştüklerini anlatan Perinçek, şöyle konuştu: 

"Çok uzun bir görüşmemiz oldu. Fikir alışverişi yaptık. Aynı zamanda Suriye'nin Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun'la bizi çok duygulandıran bir görüşme oldu. Cumhuriyet müftüsü kavramı çok önemli bir kavram. Suriye'de en büyük müftünün adı cumhuriyet müftüsü. Gerçek bir cumhuriyet müftüsü. Suriyelileri kıskansak yeridir. Çok güzel görüşmeler yaptık. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Türkiye, Lübnan, Mısır beraber olacak. 7 ülke 7 deniz projesi. Beraber bölgemizden terörü temizleyeceğiz. Bölücü terörü, yobaz terörünü beraber temizleyeceğiz. Bölgemize huzur barış getireceğiz. Suriye'de barış Türkiye'de barıştır, Irak'ın toprak bütünlüğü Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür."

Bir gazetecinin Esed'in ülkesindeki savaşı sona erdirmek için ne yapmayı düşündüğünü sorması üzerine Perinçek, Esed'in 'Biz Türkiye ile el birliği yapalım, Ortadoğu'da ne terör kalır ne bir şey kalır. Barış olur, güvenlik olur ve ekonomik işbirliği olur" dediğini aktardı.

Esed'in Türkiye hükümetine yönelik suçlamalarda bulunduğunu savunan Perinçek, "Suriye kendine güveniyor ve bizden kardeşlik, barış, dostluk ve komşuluğa yakışan tavırlar bekliyor. Komşu olalım yeter, komşuluk çözümdür. Komşuluk ahlakı, komşuluk geleneği ülkelerimizde bütünlüğün sağlanması ve terörün bitmesi için çözümdür" diye konuştu.

Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Vatan Partisi'nin Şam ziyaretine ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Perinçek, "On para etmez açıklamalar. Eğer vatanı, cumhuriyeti savunuyorsa Vatan Partisi'ne gelsin, ben ona görev vereceğim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı