Perasovic'in yeni sezon heyecanı

Perasovic'in yeni sezon heyecanı

Anadolu Efes'in Hırvat başantrenörü Perasovic:"Çok heyecanlı hissediyorum. Büyük beklentilerimiz var. Sezon öncesi çok iyi çalıştık"- "Taraftarımızın sahip olduğu tüm hayalleri gerçekleştirmek için sezon boyunca savaşacağız. Elimizden gelen her şeyi ortay


İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, sezondan büyük beklentilerinin olduğunu söyledi.

THY Avrupa Ligi ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde önemli hedefleri olan Anadolu Efes'in başına haziran ayında getirilen Hırvat başantrenör, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Takımı Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle başlayan Perasovic, "Çok heyecanlı hissediyorum. Büyük beklentilerimiz var. Sezon öncesi çok iyi çalıştık." dedi.

İspanya'nın Laboral Kutxa takımıyla geçen sezon Dörtlü Final'e kadar yükseldiği THY Avrupa Ligi'ndeki format değişikliğini değerlendiren 51 yaşındaki başantrenör, "Kimse bizi neyin beklediğini bilmiyor. Bence daha adil bir sistem oldu. Kötü zamanlar geçirebiliriz ama bunu düzeltme fırsatımız da olacak." ifadelerini kullandı.

Velimir Perasovic, Anadolu Efes taraftarını mutlu etmek için mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Taraftarımızın sahip olduğu tüm hayalleri gerçekleştirmek için sezon boyunca savaşacağız. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Bir yere gelemezsek, bunu istememekten değil, yapamadığımız için gelemeyeceğiz." görüşlerini belirtti.

Lacivert-beyazlı takımın başantrenörü, THY Avrupa Ligi'nin tecrübeli başantrenörlerinden Zeljko Obradovic'in Fenerbahçe'yi, David Blatt'in de Darüşşafaka Doğuş'u çalıştırdığının hatırlatılması üzerine, "Antrenörler arasında değil, takımlar ve oyuncular arasında bir rekabet olacak. Galatasaray Odeabank ve Beşiktaş Sompo Japan gibi ciddi rakipler de var. Bu noktada oyuncuların ortaya ne koyduğu önemli." şeklinde konuştu.


- Cedi Osman: "Haftada bazen 3 maç oynayacağız"


Anadolu Efes'in genç basketbolcusu Cedi Osman ise THY Avrupa Ligi'nin yeni formatının oyuncular için büyük bir tecrübe olacağını dile getirdi.

THY Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçında 14 Ekim Cuma günü İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria Gasteiz'le karşılaşacaklarını hatırlatan Cedi, zor bir maç periyoduna gireceklerini vurgulayarak, yeni formatı şöyle değerlendirdi:

"Haftada bazen 3 maç oynayacağız. Bu konsantrasyon eksikliğine yol açabilir. Bu da yorgunluktan dolayı olur. Daha çok maç daha az antrenman demek. Bu yüzden umuyorum ki bu sene en iyi şekilde biter bizim için. Yeni formatta herkes herkesle oynayacak. Geçen sezonlardaki formatta belki 1-2 Top 16 takımıyla normal sezonda oynayabiliyordunuz. Bu sene ise herkesle oynayacağız. Bu bizim için büyük bir artı, büyük bir tecrübe olacaktır. Bundan dolayı çok mutluyum."

Anadolu Efes'te geride kalan 2 sezonda çalıştığı tecrübeli Sırp başantrenör Dusan Ivkovic'in kendisi için çok önemli olduğunu aktaran 21 yaşındaki milli basketbolcu, "Ivkovic benim için büyük bir şanstı. Beni gerçekten çok oynattı. Bana çok güvendi, yardımcı oldu. Ivkovic'e minnettarım. Ondan 2 sene boyunca çok şey öğrendim. Bu yıl takımın başına gelen Perasovic'i daha önceden tanıyorum. İlk Anadolu Efes döneminde çalışma fırsatım olmadı. Bu sene özellikle onunla iyi başarılar yakalayacağız. O da bana çok güveniyor. Umarım hem takım olarak hem de bireysel olarak iyi yerler ulaşırız." şeklinde konuştu.

Cedi Osman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ile THY Avrupa Ligi'nde bu sezon "Yugoslav faulü" diye adlandırılan hızlı hücumu kesen faullerle ilgili farklı kuralların uygulanacak olmasının kafa karışıklığına yol açacağını savundu.

THY Avrupa Ligi'nde bu faule artık sportmenlik dışı faul çalınacağını belirten Cedi, "Yugoslav faulüne alışmıştık. Sezona başladığımızdan itibaren bu kuralları konuşmaya başladık. Bir yerde bunun çalınacak bir yerde çalınmayacak olması biraz kafa karıştıracak. Biz bu faulü her iki ligde de yapmamaya kararlıyız. Sonuçta kötü sonuçlar doğabilir." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :