Pençe-Kilit bölgesinden acı haber! 3 askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber! 3 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit operasyon bölgesinde Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz ve Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş'ın şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlık hemen öncesinde 2 askerin şehit ve 2 askerin yaralandığını duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verdi.

sehitler.jpg

MSB'den bir açıklama daha yapılırken, saldırıda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş'ın da şehit olduğu duyuruldu. Bakanlık, hastanede tedavi gören P. Söz. Er Fevzi Kızıltaş’ın kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 26 Kasım 2023 tarihinde teröristlerce yapılan saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi. Böylece şehit sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şehit askerlere Allah'tan rahmet yaralı askerlere acil şifalar diledi.

Dışişleri Bakanı Fidan açıklamasında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş’a Allah’tan rahmet; yaralanan askerlerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

ADANALI ŞEHİT NEJDET ÇALIŞ 3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Kuzey Irak’ta teröristlerle yaşanan çatışma sonrası şehit düşen Astsubay Üsçavuş Nejdet Çalış’ın acı haberi Adana’daki baba evine ulaştı.

Isparta’da görevli Astsubay Üsçavuş Nejdet Çalış, geçici görevle Kuzey Irak’a gitti. Kuzey Irak’ta teröristlerle girilen çatışma sonrasında Çalış, şehit düştü. Çalış’ın 3 ay önce evlendiği ve eşi Pınar Çalış’ın 1 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Toktamış Mahallesi’nde yaşayan şehidin babası İsa Çalış ve annesi Sahra Çalış’a askeri yetkililer tarafından şehadet haberi verildi. Acı haberin verilmesi üzerine anne Sahra Çalış gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.


Şehit Nejdet Çalış’ın 3 kardeşinin daha asker olduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın memleketi Şanlıurfa'ya da acı haberi ulaştı. Fevzi Kızıltaş’ın Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaman mahallesindeki baba evine gelen askeri yetkililer acı haberi ailesi ve yakınlarına verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Şehit Fevzi Kızıltaş’ın evli olduğu öğrenilirken, yarın düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

sehitfevzi-kiziltas.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.