"Pembe Prenses" kanser tarama tırı Ereğli'de

"Pembe Prenses" kanser tarama tırı Ereğli'de

KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait "Pembe Prenses" adlı kanser tarama tırı Ereğli'de kanser taramasına başladı.Yaklaşık 10 gün boyunca...

KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait "Pembe Prenses" adlı kanser tarama tırı Ereğli'de kanser taramasına başladı.

Yaklaşık 10 gün boyunca 15 Temmuz demokrasi meydanında vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek olan tırda, 40 ile 69 yaş arası kadınlar kanser taramasından geçerek durumları hakkında bilgi alabilecek.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, bu tırın Ereğli’ye getirilmesinin büyük bir hizmet olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz da, kanserin artık erken teşhis olduğu zaman tedavi edilebilen bir hastalık haline geldiğini, evin temel direği olan hanımları meme kanseri tehlikesinden korumak için "Pembe Prenses" isimli aracı Ereğli'ye getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de bu araçtan 12 adet olduğunu ve bir tanesinin de Konya'da hizmet verdiğini belirten Öznavruz, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın bize ulaşmakta zorluk çektiği yerlere bu aracımız ile biz hizmet veriyoruz. Bu araçlarda beş dakika içerisinde yapılan mamografi çekimleri Hacettepe’de bir merkeze aktarılıyor. Orada birbirini görmeyen iki Radyoloji Uzmanı tarafından sonuçlara bakılıp her hangi bir sorun yoksa herkesin kendi aile hekimliğine aktarılıyor. Aile hekimleri de hastanın kimlik numarası ile sistemden bakıp sorun olmadığını hastanın kendisine bildiriyor. Eğer sorun varsa da hastanın sevkini sağlıyoruz."

Öznavruz konuşmasında 40 - 69 yaş aralığı bandında ki tüm kadınların mutlaka tırı ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :