Pekyatırmacı'dan Erdoğan'a hediye

Pekyatırmacı'dan Erdoğan'a hediye

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Selçuklu Belediyesi tarafından yayın hayatına kazandırılan "Mekke-i Mükerreme Panoraması" adlı eseri takdim etti.

Şeb-i Arus Törenleri için Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mevlana Meydanı'nda gerçekleşen toplu açılış töreninin ardından programındaki bir diğer adres  Selçuklu Kongre Merkezi oldu.

"Selam Vakti Buluşmaları" isminde gerçekleşen akşam yemeği programına iştirak için Selçuklu Kongre Merkezi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Selçuklu Belediyesi tarafından kültür ve yayın hayatına kazandırılan "Mekke-i Mükerreme Panoraması" adlı eserinin yanı sıra Kabe'nin çiniyle resmedilmiş tablosunu hediye etti.

"CUMHURBAŞKANIMIZA BU GÜZEL ESERE HİMAYELERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Eser hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgiler veren Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı himayesinde bugüne kadar çok önemli projeleri  hayata geçirdiklerini ifade etti ve projeye himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Mekke ve Medine'nin İslam Medeniyeti'nin gözbebeği ve bizi tarihi mirasımıza bağlayan hafıza mekanlardan olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Pekyatırmacı," Bu kutsal topraklara "hakimi" olarak değil  "hadimi" olarak hizmet etmiş olan ecdadın torunları olarak ecdadımızı tazim ve hürmetkarlığını yad etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığımız yüksek himayeleri ile "Mekke-i Mükerreme Panoraması" adlı eseri yayın ve kültür hayatına kazandırdık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ecdadın mukaddes beldelere yaptığı hizmetlerin devamı niteliğinde olan bu eserin kazandırılmasında  projeleri himayelerinden dolayı bir kez daha muhabbet ve şükranlarımızı  arz ediyorum" dedi.

baskan-pekyatirmaci-cumhurbaskani--(2)-001.jpg

Eserin Fotoğraf Sanatçısı Osman Durgut'un objektifinden 2006-2017 yılları arasında Mekke'nin havadan ve karadan çekilmiş fotoğraflarını kuşbakışı gerçekleştiren ilk ve tek çalışma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, 242 sayfadan oluşan eserin Türkçe- Arapça ve İngilizce dillerinde hazırlandığını da sözlerine ekledi.